Mindent összevetve elmondható, hogy a BTC inkább volt medve 2019-ben, mintsem bullish. Új adatokból viszont az is kiderül, hogy technikai erőssége soha nem látott szinteket ért el.

Három mérőszám – a Bitcoin-tranzakciók számának, az USD-tranzakciók volumenének és a hashrátának – megvizsgálásával megerősödést nyert, hogy a legnagyobb kriptopénz ebben az évben kiütötte a medvéket a ringből.

Az elmúlt 12 hónapban ezek az értékek és arányok új rekordokat állítottak fel, amelyek könnyen elfedik a korábbi, akár 2017-es teljesítményt.

Megerősödést nyertek tehát azok az elképzelések, miszerint a bitcoin árfolyama egyáltalán nem indikátora az egészségesség mértékének, bár a BTC dollárban kifejezett értéke továbbra is 100 százalékos pluszban van a múlt évi, legalacsonyabb szintekhez képest.

Tranzakciók száma

A Bitcoin hálózata 2019-ben minden korábbi évnél több tranzakciót dolgozott fel.

A TradeBlock iparági elemző forrásaiból az is kiderül, hogy az idei év májusa volt a Bitcoin eddigi történelmének legsűrűbb hónapja, amikor is 12 millió tranzakció ment keresztül a hálózaton. 2017 decembere már most a második helyen áll, 11 millió tranzakcióval.

Tranzakciós volumen

A több tranzakcióval általában magasabb összérték is együtt jár. USD-ben kifejezve a Bitcoin-blokklánc minden eddigi évnél több értéket közvetített.

Július végén, egy kiugrás következtében 4 milliárd dollár ment át a hálózaton egyetlen nap alatt, amely nagyjából egybeesett a BitMEXodus időpontjával.

Forrás: Blockchain
Hashráta

2019 során a Bitcoin hashrátája folyamatosan új magaslatokba emelkedett.

A hashráta egy olyan indikátor, amelyből leolvasható, hogy a bányászok mennyi számítási kapacitást fordítanak a tranzakciók feldolgozására.

Az ár csökkenése, és így a bányászás profitábilitása ellenére elkötelezettségük tovább növekszik az adatok szerint.

Forrás: Blockchain

A hashráta megbecsülése nem egyszerű, és bármely adatforrás csak megközelítő arányt kínál, mivel a teljes részvételt lehetetlen biztosra meghatározni.

Egyéb mutatók szintén növekedtek január óta. A Skew Markets piacfigyelő éves összegzésében megjegyezte, hogy a bitcoinalapú határidős szerződései és más származtatott ügyletei az idei év új slágertermékeinek számítanak.

Olvastad már? 2020 rekordév lehet a kriptopénzek számára

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂