Virgil Griffith, az Ehereum különleges projektjeinek kutatási főnökét szövetségi bűntett vádjával letartóztatták, amiért együttműködött Észak-Koreával.

Most az óvadék lehetőégét is elvették tőle. Az Inner City Press szerint azért döntött így a kerületi ügyészség, mert Griffith szöveges üzenetekben megtagadta amerikai állampolgárságát.

A bíró megtagadta az óvadékot

Griffithtől megtagadták az óvadékot, így a börtönben kell maradnia a tárgyalásig. Griffithet az Ethereum egyik vezető fejlesztőjét, hálaadás napján tartóztatták le, amiért illegálisan Észak-Koreába utazott, és információkat közölt arról, hogyan kerülje meg az ország a szankciókat az ether segítségével

New York Állam déli körzetének kerületi ügyésze, és az FBI bejelentette, hogy az International Emergency Economic Powers Act (IEEPA) megszegésével vádolják, amiért a Koreai Népi Demokratikus Köztársaságba utazott.

Egy héttel letartóztatása után Griffith jogi képviselője azt állította, hogy a vádlott szabadlábra kerülhet, de ez „akár pár hétbe is telhet.

Azonban a legújabb hírek szerint a bíró meggondolta magát. Ő és az államügyész is úgy hiszik, hogy Griffith „félrevezette őket.”

Az Inner City Press jelen volt a tárgyaláson. Bbeszámolójuk szerint a bíró aggodalmairól tett tanúbizonyságot, amiért Griffith nem „adott megfelelő pénzügyi tájékoztatást”.

Nem mondta ugyanis el a bíróságnak, hogy saját cége és ingatlanja van Puerto Ricóban. Emellett, mivel Griffith büntetlen előéletű, így félő, hogy elmenekülne az országból.

Gyenge bizonyíték és gyors tárgyalás

A bíróság egyik fő bizonyítéka néhány szöveges üzenet, amelyet Griffith a szüleinek küldött. Az ügyész szerint Griffith üzenetei alapján „a világ legnagyobb darkwebes portálját üzemeltette.

A védőügyvéd azonban elmondta, hogy „kérvényezték az előzetes vádak felfedését”, ezt azonban egyelőre nem kapták meg. Azt is közölte, hogy Cote bíró „még nem ismerhette az összes tényt” amikor elrendelte Griffith letartóztatását.

Matthew Russell Lee, az Inner City Presstől elmondta, miszerint az ügy fő tanulsága az volt, hogy az nagyon gyenge lábakon áll, így Griffithnek még van lehetősége fellebbezni.

„Jól olvastad, az ügyészség nem igazán tudta alátámasztani állításait, Puerto Ricó-i ingatlanokkal és a vádlott szüleinek küldött SMS-üzenetekkel próbálják bizonyítani igazukat. Jobban tenné, ha fellebbezne, vagy felsőbb bíróságra vinné az ügyet.” – írta Lee a Twitteren

Lee azt is kiemelte, hogy Griffith nagyon nyíltan beszélt látogatásáról. Ezzel is védekezhet, ugyanis „csak megnézte a Phenjan Blokklánc és Kriptopénz Konferenciát.”

Griffith nem titkolta az útját, és folyamatosan mesélt róla a Twitteren, így Lee szerint Griffith nem rossz szándékkal utazott oda, és nincs semmi rejtegetni valója.

Olvastad már? Alessio Rastani: A bitcoin “Jolly Joker”-forgatókönyve

Forrás: cryptoslate.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂