Így festhet 2020 a kripto számára politikai-gazdasági szempontból

-

2020 gazdasági és politikai eseményei maradandó hatással lehetnek a kriptoeszközök jövőjére, ez azonban egyelőre még bárhogy alakulhat.

A legtöbb ember tisztában van azzal, hogy a kriptopénzek és a blokklánc technológiája mekkora hatással lehet számtalan iparágra. Még azok is elismerik forradalmi erejüket, akik nem feltétlenül hisznek abban, hogy ebbe az irányba kellene fejlődni.

Azonban azt is érdemes megemlíteni, hogy ez a forradalmi erő egy „kétélű kard” és akár nem várt hatása is lehet a kriptoeszközök jelenlegi állapotára.

Az új év már a nyakunkon van, így érdemes lenne áttekinteni, hogy milyen politikai és gazdasági események lehetnek hatással a digitális valutákra.

Egy kis visszatekintés 2019-re

Sokan úgy hitték, hogy 2019 lehet a nagy kitörések éve a kriptopénzek számára. Valóban történtek jelentős előrelépések, azonban a legtöbb politikai és gazdasági esemény nem volt akkora hatással a kriptó világára, mint ahogyan azt sokan gondolták volna.

A világgazdaság meglehetősen keménynek bizonyult, a Brexit nagyon forró téma volt és az USA-Kína kereskedelmi háború szinte az egész évben tombolt.

Ennek ellenére az értékpapírpiac visszaszerezte elvesztett értékét, és a hagyományos pénzügyi eszközök befektetési tevékenysége is jelentősen emelkedett.

Még így is jelentős lassulást tapasztalt a világgazdaság, főleg a korábban említett, Egyesült Államok és Kína között kialakult helyzet miatt.

A végeredmény? A kriptoeszközök jelentősen megerősödtek 2018-hoz képest.

Mire számíthatunk 2020-ban?

Egyelőre minden csak spekuláció, de számíthatunk rá, hogy a kamatlábak továbbra is ilyen alacsonyak maradnak az új év során. Más szóval, a befektetők a megtakarítási számlákon kívüli befektetési lehetőségeket fogják keresni, amely tény jó lehetőség lehet a virtuális valuták számára.

Glen Goodman megfigyelése alapján a bitcoin már nem szerepel annyi cikkben, mint régen, de a blokkláncot egyre több cég használja a háttérben, ami jó alap lehet a kriptopénzek számára is.

Eugenio Aleman, a Wells Fargo Bank közgazdásza továbbra is úgy hiszi, hogy elképzelhető az USA, vagyis a világ legnagyobb gazdaságának visszaesése. Emellett az ENSZ is a globális gazdaság lehetséges lassulására figyelmeztet, amely szintén a kriptoszféra felé tolhatja az emberek érdeklődését.

A Brexit ugyan nem történt meg az idén, de 2020-ban már valós esély van rá. Egyelőre sok a bizonytalanság, így a lehetőségek is nagyon nyitottak. Azt sem tudni, hogy mi lesz a kereskedelmi háborúkkal és katonai feszültségekkel, amelyek a jövő évben is jelentős problémákat okoznak majd.

Az USA jelenleg nem ápol rózsás viszonyokat Kínával, Észak-Koreával, Iránnal és több más országgal. Nem valószínű, hogy fegyveres konfliktus alakulna ki ezekben a térségekben, de a gazdasági hercehurcák folytatódhatnak, ez pedig szintén segíthet a kriptopénzeken.

Ugyanakkor a központi bankok egyre jobban érdeklődnek a kriptók, főleg a CBDC-k iránt. Kína, Törökország és Franciaország vezető szerepet tölt be ezen a téren. Oroszország már stabilkoinokat tesztel, ezt is sokan követhetik.

Összességében nagyon kiszámíthatatlan évtizednek nézünk elébe. Hatalmas változások lehetnek, az embereknek pedig meg kell tanulniuk alkalmazkodni.

Olvastad már? Valaki medve piacot emlegetett? Vessünk egy pillantást 3 kulcsindikátorra!

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!