EURO 2020 jegyek az Ethereum blokkláncán

-

Az EURO 2020 csapatával fog együttműködni az AlphaWallet tokenizációval foglalkozó cég. A mérkőzésekre szóló jegyeket fogják digitalizálni.

Az Ethereum-hálózat segítségével az AW lehetővé teszi felhasználói számára, hogy előnyt kovácsoljanak a decentralizált pénzügyek, a DAO-k, a stabilkoinok és az ERC-20 okosszerződések segítségével.

Az UEFA-val karöltve az AW terve az, hogy összehozza a kripto- és futballrajongók táborát. Ez egy Ethereum-alapú integráció révén valósulhat meg: több mint 20 000 token kerülhet fel egy egyedi blokkláncra, amelyek a jegyek biztonsági másolatainak felelnek meg.

Victor Zhang, az AlphaWallet vezérigazgatója megjegyezte:

„Ha a digitális eseményekre szóló jegyek 50%-át blokkláncon tokenizált jegyekké tudjuk alakítani, az új adoptáció száma már akkor is meghaladná a blokklánc jelenlegi, összes felhasználóját világszerte (42 290 000).”

Victor szerint a világ tokenizációja még csak most kezdődött el, a legérdekesebb dolgok pedig még előttünk állnak.

Okosszerződésekkel a csalók ellen

Az EURO 2020 jegyeinek hitelességét elég nehéz volt ellenőrizni a múltban. A másodlagos piac hatékony szabályozásai azonban az internetnek köszönhetően lehetővé váltak.

Az erős okosszerződések funkcionálisan gazdagítják a vásárlókat a jegyvásárló, -követő, -tároló és -eladó rendszerek kapcsán. Mivel automatikusan működik, kiütheti azokat a játékosokat, akik hamis jegyeket árulnak az utcán.

A jegyek most már egyszerűen ellenőrizhetők egy speciális Ethereum-cím segítségével. Ez azt jelenti, hogy ha egy jegyvásárló újra el szeretné adni a jegyét, mindezt láncon belül is megteheti.

A virtuális jegy birtoklására való jog ugyanúgy átruházható, mint bármelyik kriptokoin.

A tömeges elfogadottság nem egy pillanat alatt fog megvalósulni

Victor Zhang elmondta, miszerint az ő csapata csak a technológiai részt kezeli, az UEFA értékesítésért felelős ügynöke adja a pénzt, a jegyeket, illetve nekik kell rábólintaniuk a döntésekre is.

Ők már rendelkeznek a megfelelő tapasztalatokkal, mivel az UEFA 2018 nyara óta használ blokkláncot a jegyek értékesítésére. Victor úgy véli, hogy a jegykezelés jó belépőpont lehet a kriptovaluták tömeges elfogadottsága felé.

Az AlphaWallet statisztikái szerint 28 tesztfogyasztó már most virtuális jegyeket használ a stadionba való beléptetéshez. Ezek elsősorban olyan emberek, akik korábban sosem használtak blokklánc-technológiát.

Jegyek az Ethereum blokkláncán

Ha neked is megfordult a fejedben valamilyen blokklánccal kapcsolatos vállalkozás létrehozása, használj Eteherumot vagy Ethereum Classicot. Mindkét platform megfelelő az okosszerződések kihasználásához, mind a kettő Turing-képes (ERC-721) és nem (ERC-20).

Az AlphaWallet együttműködik továbbá néhány titokzatos, FIFA-val is összefüggésbe hozható ügynökséggel. Egyikük célja, hogy nem helyettesíthető tokeneket hozzon létre ERC-875 szabványok alapján.

A rendszer a TokenScript technológiáját használja majd ki. Ezzel a jegy tulajdonosai jegyeket küldhetnek egymásnak, vagy valamilyen termékre, szolgáltatásra cserélhetik azokat.

A rendszer egy részvételkövető eszközt is kínál majd, illetve stabilitást az általában nagyon mozgó árfolyammal szemben. A TokenScript protokollja kifejezetten az Ethereum számára íródott, így teszi lehetővé a jegyek működését.

A tokenizációnak egyébként van hová terjeszkednie a jegykezelést illetően: egyedül ebben az évben az emberek több mint 941 400 000, sporteseményre szóló jegyet vásároltak valamilyen online szolgáltatáson keresztül.

Olvastad már? Alessio Rastani: A bitcoin “Jolly Joker”-forgatókönyve

Forrás: coinspeaker.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!