Komor a hangulat a Ripple körül. Bár ebben az évben hallhattunk néhány pozitív hírt a kriptopénzzel kapcsolatban, az árfolyamon ez nem segített.

Az igazság az, hogy az XRP árfolyama már hosszú ideje csökkenő tendenciát mutat. Vajon sikerülhet ezt a negatív trendet 2020-ban megfordítani?

Új év – új partnerségek

A blokkláncos fizetésre szakosodott Ripple nemrég 10 milliárd dollárnyi összértéket ért el. Jövő évben a brazil bankokkal kötött további együttműködésekre fognak koncentrálni.

A Ripple jelenleg a bankokkal és szabályozói szervekkel való kapcsolatait építgeti, ezen a területen szeretné hatékonyabbá tenni a pénzügyi eszközök továbbítását.

Erről tájékoztatta a Reuters Barzíliát Luiz Antonio Sacco, a Ripple dél-amerikai részlegének vezérigazgatója.

A vállalat az idei év elején kezdte meg tevékenységét Brazíliában, jelenleg pedig olyan cégekkel vannak partneri kapcsolataik, mint a Santander, a Bradesco, a Rendimento, illetve más bankok az országban.

„A brazil bankszektor szabályozásának fokozatos fejlődésével a pénzügyi tranzakciók – beleértve a nemzetközi utalásokat is – könnyebbé válnak, így az elkövetkező években a lehetőségek jelentősen megnövekednek“ – mondta Sacco.

A brazil, határon átívelő fizetési tranzakciók nagy része jelenleg a SWIFT-protokoll segítségével működik, amely drága, és akár hetekig tarthat a végrehajtása.

Sacco elmondta, hogy a Ripple segítségével végrehatjott utalások akár 10 százaléka lehet annak, mint amit a bankok számítanak fel.

Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója elárulta, hogy 2020-ban 30-40 százalékos növekedéseket vár az társaság ügyfélbázsában. A tranzakciók mennyisége szintén 600%-kal gyarapodhat.

A RippleNet fizetési hálózatnak jelenleg több mint 300 felhasználója van. Ezekből több mint 20 használja az On-Demand Liquidityt (ODL), amely szintén XRP-t használ.

Ezek közé tartoznak egyebek mellett olyan pénztovábbítók, mint a MoneyGram, a Viamericas, a FlashFX, vagy az Interbank Peru pénzügyi szolgáltató.

Az ODL jelenleg a mexikói, fülöp-szigeteki és ausztrál piacokat támogatja. A Ripple elárulta, hogy a brazil támogatás már a küszöbön van.

Brazíliával együtt ázsiai, csendes-óceáni, európai, közel-keleti, afrikai, valamint latin-amerikai országok is szóba jöhetnek majd a jövőben.

Olvastad már? Valaki medve piacot emlegetett? Vessünk egy pillantást 3 kulcsindikátorra!

Forrás: kryptomagazin.sk


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép estétek! 🙂