2020-ban is új bővítéseket tervez a Ripple

-

Komor a hangulat a Ripple körül. Bár ebben az évben hallhattunk néhány pozitív hírt a kriptopénzzel kapcsolatban, az árfolyamon ez nem segített.
Az igazság az, hogy az XRP árfolyama már hosszú ideje csökkenő tendenciát mutat. Vajon sikerülhet ezt a negatív trendet 2020-ban megfordítani?

Új év – új partnerségek

A blokkláncos fizetésre szakosodott Ripple nemrég 10 milliárd dollárnyi összértéket ért el. Jövő évben a brazil bankokkal kötött további együttműködésekre fognak koncentrálni.
A Ripple jelenleg a bankokkal és szabályozói szervekkel való kapcsolatait építgeti, ezen a területen szeretné hatékonyabbá tenni a pénzügyi eszközök továbbítását.
Erről tájékoztatta a Reuters Barzíliát Luiz Antonio Sacco, a Ripple dél-amerikai részlegének vezérigazgatója.
A vállalat az idei év elején kezdte meg tevékenységét Brazíliában, jelenleg pedig olyan cégekkel vannak partneri kapcsolataik, mint a Santander, a Bradesco, a Rendimento, illetve más bankok az országban.

„A brazil bankszektor szabályozásának fokozatos fejlődésével a pénzügyi tranzakciók – beleértve a nemzetközi utalásokat is – könnyebbé válnak, így az elkövetkező években a lehetőségek jelentősen megnövekednek“ – mondta Sacco.

A brazil, határon átívelő fizetési tranzakciók nagy része jelenleg a SWIFT-protokoll segítségével működik, amely drága, és akár hetekig tarthat a végrehajtása.
Sacco elmondta, hogy a Ripple segítségével végrehatjott utalások akár 10 százaléka lehet annak, mint amit a bankok számítanak fel.

Brad Garlinghouse, a Ripple vezérigazgatója elárulta, hogy 2020-ban 30-40 százalékos növekedéseket vár az társaság ügyfélbázsában. A tranzakciók mennyisége szintén 600%-kal gyarapodhat.
A RippleNet fizetési hálózatnak jelenleg több mint 300 felhasználója van. Ezekből több mint 20 használja az On-Demand Liquidityt (ODL), amely szintén XRP-t használ.
Ezek közé tartoznak egyebek mellett olyan pénztovábbítók, mint a MoneyGram, a Viamericas, a FlashFX, vagy az Interbank Peru pénzügyi szolgáltató.
Az ODL jelenleg a mexikói, fülöp-szigeteki és ausztrál piacokat támogatja. A Ripple elárulta, hogy a brazil támogatás már a küszöbön van.
Brazíliával együtt ázsiai, csendes-óceáni, európai, közel-keleti, afrikai, valamint latin-amerikai országok is szóba jöhetnek majd a jövőben.

Olvastad már? Valaki medve piacot emlegetett? Vessünk egy pillantást 3 kulcsindikátorra!

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép estétek! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!