Összegzés: Bitcoin 2019 – A kriptovaluták hullámvölgyes éve véget ért

-

A 2019-es év a végéhez közeledik, itt az idő visszatekinteni, hogyan is nézett ki. Mi történt eddig, és mindez milyen hatással lehet az elkövetkező hónapokra? Összegzés következik.

Sikerült a bitcoinnak áttörni a 2018-as év medve piacát? Számíthatunk újabb bikafutamra, új rekordok megdöntésére?

2019 fagyos tele

Úgy kezdődött, ahogy. A kriptopénzek királya 2019 első három hónapjában viszonylag alacsony szinteken stagnált. Értéket halmozott fel a 3200 – 4200 dolláros sávban, de gyakorlatilag semmi érdekes nem történt.

Rossz nyelvek már a Bitcoin és a többi kriptopénz végéről kezdtek el beszélni, a piac felett azonban lassan, de biztosan derültté vált az ég.

Három hónap lassú, alig érzékelhető növekedés után jött a „végzetes” nap – április 1-je. Aki akkor felnézett a netre, reggeli meglepetéssel találhatta magát szembe.

Joggal hihette volna, hogy áprilisi tréfa az egész, a valóság viszont az volt, hogy az árfolyam minden lehetséges kulcsellenálláson túljutott, vagyis sorsfordító, áttörő esemény következett be.

A medve piac vége

Az áprilisi, 1300 dolláros megapump sokakat meglepett. A bitcoin ellenállása a 4200 dolláros szintre került, de ami a legfontosabb: 2017 decembere óra nem látott bikafutam vette kezdetét.

2019 első fele jól sikerült

A bitcoin aztán gyönyörűen átküzdötte magát az összes ellenálláson, és szép, parabolikus növekedésbe kezdett.

Ezt aztán egy 14 000 dolláros árfolyam zárta le. A rekordöntés nem jött össze, az továbbra is a jövő zenéje.

Feszültségekkel teli nyár

Nyáron aztán vártunk, vártunk, hátha növekszik még kicsikét, de sajnos ez nem jött össze.

A kriptorajongóknak azért maradt még egy utolsó reményük: a Bakkt indulása, amelyet akkor az intézményi pénzek piacra való beáramlásával asszociáltak.

Mindenki azt hitte, hogy a platform elstartolásával soha nem látott magaslatokba emelkedhetünk – hát nem így történt.

Csalódás a Bakktban

A Bakkt tőzsdét végül szeptember 23-án indították útjára. A bitcoin – meglepően – egy eséssel reagált. 10 200 dollárról pár nap leforgása alatt 7700 dollárra csökkent – arra az árra, amelyen többé-kevésbé ma is tartózkodik.

A Bakkt indulását követő csalódást a lakossági befektetők valótlan elvárásai okozták. A Bakktról gyakran (nálunk is) nagy árfolyam-generátorként beszéltek.

Az új tőzsdén való kereskedés első napjai azonban nem voltak valami híresek. Mindössze néhány tized bitcoin értékben kereskedtek határidős szerződéssel a platformon.

Három hónap után viszont a helyzet teljesen megváltozott. A Bakkton az elmúlt 24 órában több mint 20 millió dollár értékben kereskedtek bitcoinnal, a forgalom pedig folyamatosan növekszik.

A bitcoin év végére hosszú távon mégis bullish

Jelenleg 7400 dollár körül mozgunk, és nagyon jó évet tudhatunk magunk mögött: az árfolyam mindent összevetve 100 százalékot emelkedett.

Ezen felül nemsokára érkezik a blokkjutalom feleződése, amely minden bizonnyal segít az eszköz árának növelésében.

A piacra folyamatosan áramlik a pénz, a „bikák” pedig nem szeretnének 7000 dollár alá esni. A lehetőségek tehát jól néznek ki.

Minek örülhetünk 2020-ban?

Ha PlanB stock-to-flow modelljéből indulunk ki, akkor mindenképp pozitív dolgokra kell számítanunk a jövő évben is. Én személyesen úgy gondolom, hogy bikafutamra éppen ezért ne számítsunk, de egy rekorddöntés kilátásban lehet.

Nos, meglátjuk. Ui.: a jóslataim sosem jönnek be, kezeljétek fenntartásokkal 😉

Olvastad már? Mike Novogratz: A bitcoin 2020-ban eléri a 12 ezer dollárt

Forrás: kryptomagazin.sk

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!