A nyilvános céginformációk szerint Jihan Wu távozott a Bitmain éléről

-

Az interneten hozzáférhető nyilvántartások szerint a Bitmain-társalapító Jihan Wu többé nem jogi képviselője a vállalatnak.
A Tianyancha vállalkozási információkat tároló adatbázis szerint Wu helyét január 2-án vette át Luyao Liu, aki a vállalat pénzügyi vezetőjeként dolgozott 2018 óta.
Aki nem hiszi, annak tessék, itt áll feketén-fehéren (kéken-sárgán-lilán), hogy Wut márpedig menesztették az első ember posztjából:

A minőségért és a kínai nyelvért elnézést kérünk, a képet mi is a The Blocktól vettük át .(mert a céginformációkat szolgáltató kínai weboldalak, mintha el lennének vágva a külvilágtól – akinek van latin betűs forrása, várjuk kommentben).
Addig is nem tehetünk mást, minthogy hiszünk Yilun Chengnek, a portálon megjelent, ezzel kapcsolatos cikk szerzőjének.
A pekingi, magánkézben lévő vállalat felőli hír meglepetésként érkezett. 2019 októberében Wu nyilvános puccsot követett el a társalapító Micree Zhan ellen, majd átvette a jogi képviselő szerepét, és minden pozíciójából menesztette Zhant.
Kínában a jogi képviselő személye azért rendkívül fontos, mivel ez az ember „testesíti” meg jogilag a vállalatot. A korábbi vezető elűzése már egy ideje tervben volt, mivel Wu és Zhan között a puccsot megelőzően intenzív konfliktus alakult ki.
Zhan jogi keresetet nyújtott be az általa csak „illegális”-nak nevezett kirúgással kapcsolatban, mondván, hogy az egész esemény egy árulás volt, mivel a vállalat eredetileg Wu és Zhan gyermeke szándékozott volna lenni.
Nem sokkal, mindössze 2 hónappal a Zhantól való hatalomátvétel után Wu most lemondott tisztségéről.

Jelentős károkat okozott a BCH

Jihan Wu korábban már majdnem kitúrta magát vállalatából, amikor nem jött be a Bitcoin Cash – ABC technológiájára való fogadása, és a jelentések szerint mindezzel jelentős veszteségeket okozott cégének.
Állítólag 400 millió dollárjukba került a „félrelépés” 2018 harmadik negyedévében, amelynek eredményeképp mind a Bitmain, mind pedig Micree Zhan el szerettek volna távolodni attól a vonattól, amelyet Wu indított el.
A vállalat befektetői tisztában voltak a tényekkel, és azt állították, hogy Jihan Wu félrevezető számokkal és hamis információkkal látta el őket.
A cégnek valószínűleg ez okozta a látszólagos vesztét, hisz nem is volt olyan régen, amikor a fél bitcoinközösség a Bitmain esetleges hatalomra törésétől rettegett.

A Bitmain és a Binance vezetői kína leggazdagabbjai között


Akkor komoly kritikákkal szembesültek a Bitcoin-bányászatban tapasztalt dominanciájuk, valamint az új ASIC bányászati hardverek indításakor alkalmazott agresszív taktikájuk miatt.
Aki 2018-ban már velünk volt, minden bizonnyal emlékszik azokra a szalagcímekre, amelyek arról szóltak, hogy a kínai cég egy lehetséges 51%-os támadással akár a teljes Bitcoin-hálózatot megbéníthatja.

32 éves vezető a Bitmain élén

Liu Luyao új jogi képviselő szintén nem újonc ezen a terepen. A múltban ő volt a China International Capital Corp. Ltd. befektetési banki részlegének alelnöke. Luyao a Pekingi Egyetemre járt, és a Csinghua Egyetemen diplomált.
A Bitmain – annak ellenére, hogy jelentős károkat szenvedett a BCH-ABC miatt, továbbra is elsődleges céljaira fókuszál. Mégpedig, hogy hosszú távon fenntartható vállalkozást hozzon létre, amely a fő versenykészségekre összpontosít, valamint, hogy üzleti tevékenységét organikus és rendezett módon bővítse.
A közelmúltban bekövetkezett szerepcserék minden bizonnyal tovább segítik majd őket céljaik megvalósításában.
Forrás: theblockcrypto.com, thecoinrepublic.com
Kiemelt kép: ICO News Watch
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!