Warren Buffett jobb keze szídja a Bitcoin

-

Charlie Munger, a Berkshire Hathaway alelnöke és Warren Buffett régi üzleti partnere éles kritikát fogalmazott meg a Bitcoinról és más kriptovalutákról a Wall Street Journal-nak adott interjújában.

A 99 éves befektető, akinek nettó vagyona 3 milliárd dollár közelében mozog, nem köntörfalazott, amikor a digitális eszközosztályról beszélt, amelyet destabilizáló és nem produktív pénzügyi találmánynak tart.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Munger éles kritikája

Munger a Bitcoin bevezetését ahhoz hasonlította, mintha egy „bűzlabdát” dobtak volna a hagyományos pénzügyek jól kifinomult receptúrájába.

Aláhúzta az erős valuta fontosságát a primitív társadalmakból a fejlett civilizációkba való átmenet során, rámutatva, hogy akár tengeri kagylóról, akár aranypénzről van szó, a valuta szilárdsága mindig is elsődleges volt.

Munger színes szóhasználata azt a meggyőződését közvetíti, hogy a Bitcoin, mint „mesterséges” valuta, megzavarja azt a pénzügyi rendszert, amely már régóta hatékonyan szolgálta a feladatát.

Munger korábbi nyilatkozatai is megismételték ezt a mostani kritikát, csak érezhetően intenzívebbé váltak.

Korábban a Bitcoin és a hasonló digitális eszközök teljes betiltására szólított fel, és inkább „szerencsejáték-szerződésekhez” hasonlította őket, mint legitim befektetésekhez.

Munger befektetési tanácsai

A nemrégiben adott interjú során Munger azt javasolta, hogy az átlagbefektetőnek talán az a legjobb, ha a pénzét indexalapokba fekteti.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ahogyan valaki nem tervezné meg saját háztartási eszközét szakértelem nélkül, úgy nincs sok értelme egyedi részvényeket választani határozott előny nélkül – jegyzi meg a befektetőlegenda.

Olvastad már? A Solana (SOL) megállíthatatlannak tűnik, és 14 hónapos csúcsot ért el! Mi a következő lépés?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

A Binance eladná az általa üzemeltetett Dél-koreai Gopax tőzsdét

A hírek szerint a Binance arra készül, hogy 10%-ra csökkentse részesedését a dél-koreai Gopax kriptotőzsdében, pontosabban az azt üzemeltető Streami vállalatban. A Binance nagyjából egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!