Feltörték a Monero (XMR) pénztárcáját: Az érme már nem biztonságos?

-

A digitális valuta közösség nyugtalanító híreket kapott, mivel a Monero csapata nyilvánosságra hozta, hogy 2023. szeptember 1-jén egy biztonsági behatolás érte a közösségi crowdfunding rendszerük (CCS) tárcáját.

Egy kifinomult kiberlopás során a hackerek ellopták a tárca teljes, 2675,73 XMR összegű egyenlegét, ami körülbelül 384.000 dollárnak felel meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A támadók által a tárcába való behatolás pontos módszere egyelőre nem ismert, ami széles körű aggodalmat váltott ki a felhasználók és a befektetők körében.

Ez az incidens nem a jelentős összeg miatt keltett figyelmet, hanem a Monero adatvédelmi jellege miatt, amely büszke arra, hogy anonimitást kínál a tranzakciók során.

A vezető blokkláncbiztonsági cég, a SlowMist kiadott egy előzetes nyilatkozatot, amely szerint nem valószínű, hogy maga a Monero adatvédelmi modellje lenne a hibás pont. Ehelyett a sebezhetőség máshol lehet a rendszerben.

A Moonstone Research szerint a támadó kilenc tranzakcióból álló sorozatot hajtott végre a CCS Wallet kiürítése érdekében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ezt követő elemzés, amelynek célja az ellopott XMR áramlásának nyomon követése volt, valamilyen szintű nyomon követhetőséget mutatott, ami meglepő eredmény, tekintve, hogy a Monero hírneve a tranzakciók részleteinek elkendőzése.

A Moonstone Research kezdeti vizsgálatai egy 17 bemeneti enote-ot és 11 kimeneti enote-ot tartalmazó tranzakciót azonosítottak, amelyet ” poisoned” műveletnek jelöltek meg a megkülönböztetett struktúrája miatt.

monero
Forrás: tradingview.com

Az elemzők ezt kulcsfontosságú bizonyítéknak tekintik, ami arra utal, hogy a támadón kívül bárki másnak hihetetlenül kicsi a valószínűsége, hogy ezt a tranzakciót végrehajtja.

E fejlemények fényében kérdések merülnek fel a Monero biztonságával kapcsolatban.

A kriptopénz alapvető adatvédelmi mechanizmusai továbbra is szilárdak, ahogyan azt a biztonsági szakértők is jelezték, a betörés azonban aláhúz egy kritikus realitást: Nincs olyan rendszer, amely teljesen védtelen lenne a fenyegetésekkel szemben.

A CCS tárcából történt lopás rávilágít a működési biztonság fontosságára és a kriptovalutákhoz kapcsolódó tárcák és rendszerek védelmének folyamatos éberségére.


Olvastad már? Eljuthat a Bitcoin a 40.000 dolláros álomhatárig még az év vége előtt?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!