Feltörték a Monero (XMR) pénztárcáját: Az érme már nem biztonságos?

-

A digitális valuta közösség nyugtalanító híreket kapott, mivel a Monero csapata nyilvánosságra hozta, hogy 2023. szeptember 1-jén egy biztonsági behatolás érte a közösségi crowdfunding rendszerük (CCS) tárcáját.

Egy kifinomult kiberlopás során a hackerek ellopták a tárca teljes, 2675,73 XMR összegű egyenlegét, ami körülbelül 384.000 dollárnak felel meg.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A támadók által a tárcába való behatolás pontos módszere egyelőre nem ismert, ami széles körű aggodalmat váltott ki a felhasználók és a befektetők körében.

Ez az incidens nem a jelentős összeg miatt keltett figyelmet, hanem a Monero adatvédelmi jellege miatt, amely büszke arra, hogy anonimitást kínál a tranzakciók során.

A vezető blokkláncbiztonsági cég, a SlowMist kiadott egy előzetes nyilatkozatot, amely szerint nem valószínű, hogy maga a Monero adatvédelmi modellje lenne a hibás pont. Ehelyett a sebezhetőség máshol lehet a rendszerben.

A Moonstone Research szerint a támadó kilenc tranzakcióból álló sorozatot hajtott végre a CCS Wallet kiürítése érdekében.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ezt követő elemzés, amelynek célja az ellopott XMR áramlásának nyomon követése volt, valamilyen szintű nyomon követhetőséget mutatott, ami meglepő eredmény, tekintve, hogy a Monero hírneve a tranzakciók részleteinek elkendőzése.

A Moonstone Research kezdeti vizsgálatai egy 17 bemeneti enote-ot és 11 kimeneti enote-ot tartalmazó tranzakciót azonosítottak, amelyet ” poisoned” műveletnek jelöltek meg a megkülönböztetett struktúrája miatt.

monero
Forrás: tradingview.com

Az elemzők ezt kulcsfontosságú bizonyítéknak tekintik, ami arra utal, hogy a támadón kívül bárki másnak hihetetlenül kicsi a valószínűsége, hogy ezt a tranzakciót végrehajtja.

E fejlemények fényében kérdések merülnek fel a Monero biztonságával kapcsolatban.

A kriptopénz alapvető adatvédelmi mechanizmusai továbbra is szilárdak, ahogyan azt a biztonsági szakértők is jelezték, a betörés azonban aláhúz egy kritikus realitást: Nincs olyan rendszer, amely teljesen védtelen lenne a fenyegetésekkel szemben.

A CCS tárcából történt lopás rávilágít a működési biztonság fontosságára és a kriptovalutákhoz kapcsolódó tárcák és rendszerek védelmének folyamatos éberségére.


Olvastad már? Eljuthat a Bitcoin a 40.000 dolláros álomhatárig még az év vége előtt?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!