Bíróságra került a Coinbase felhasználói szerződésének az ügye

-

A Coinbase ellen csoportos keresetet nyújtott be néhány felhasználó, mert szerintük valótlanságokat állított a reklámjaiban a tőzsde.

A Coinbase egyes felhasználói szerződéseiben az van kikötve, hogy a tőzsde egyoldalúan módosíthatja a feltételeit, míg más szerződések esetén az ilyen tevékenység bírósági döntéshez van kötve.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügy jelenleg a Legfelsőbb Bíróság előtt van, a kimenetele pedig jelentős mértékben meghatározhatja, hogy a kriptoipari vállalkozások esetén a jövőben hogyan zajlanak majd az ilyen tárgyalások.

A Coinbase eredetileg az egyoldalú szerződésmódosítást akarta alkalmazni, de a kaliforniai állami bíróságok ellene döntöttek ebben a kérdésben, így az ügy tovább folytatódik, a végkimenetele pedig az egész iparág számára meghatározó lehet.

A tőzsde eredeti elképzelései nagy ellenállásba ütköztek, a bíróság pedig úgy döntött, hogy a peres eljárásrendnek kell érvényesülni, a cég nem alkalmazhat egyoldalú ítélkezést.

Így a cég hiába is kérvényezte, hogy saját hatáskörben, peren kívüli megállapodással rendezhesse el a felhasználói beadványokat.

A bírósági döntés némiképp meglepte a kriptoközösséget, hiszen nemrégiben a Legfelsőbb Bíróság a Coinbase javára döntött, mikor a tőzsde fel akarta függeszteni az ellene indított felhasználói pereket, hogy peren kívüli megegyezést tudjon kiharcolni az ügyfeleitől.

A jogi eljárás során a Coinbase proaktív maradt, folytatta az új ügyfelek regisztrációját, és újabb szolgáltatásokat vezetett be a piacra.

A lakossági befektetők számára elérhetővé vált a határidős kriptokereskedés is, a limiteket sokkal felhasználó-barátabbra csökkentették, így a BTC és az ETH töredék-egységeivel is lehetőség nyílik a kereskedésre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A mostani döntés, amelyet a Legfelsőbb Bíróság hoz, a cég számára is nagy jelentőséggel bír, hiszen meghatározza, hogy a továbbiakban hogyan bonyolíthatja a vitás ügyeit a felhasználóival.

Arra is rávilágít, hogy mekkora szerepe van a bíróságoknak a jogi eljárásokban, és ezekkel szemben a peren kívüli megegyezésekben.

A végső ítélet nagy valószínűség szerint nagy hatással lesz arra, hogy a felhasználói szerződések hogyan fognak kinézni a jövőben, főleg az olyan gyorsan változó szektorokban, mint a kriptokereskedés esetén.

Olvastad már? Eljuthat a Bitcoin a 40.000 dolláros álomhatárig még az év vége előtt?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ferrari az USA után Európában is alkalmazza a kriptofizetéseket

A Ferrari e hónap végétől elfogadja a kriptovaluta fizetéseket Európában. A lépés az amerikai piacon való sikeres használat után következik. A kriptovaluták továbbra is a mainstream...

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!