Bíróságra került a Coinbase felhasználói szerződésének az ügye

-

A Coinbase ellen csoportos keresetet nyújtott be néhány felhasználó, mert szerintük valótlanságokat állított a reklámjaiban a tőzsde.

A Coinbase egyes felhasználói szerződéseiben az van kikötve, hogy a tőzsde egyoldalúan módosíthatja a feltételeit, míg más szerződések esetén az ilyen tevékenység bírósági döntéshez van kötve.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az ügy jelenleg a Legfelsőbb Bíróság előtt van, a kimenetele pedig jelentős mértékben meghatározhatja, hogy a kriptoipari vállalkozások esetén a jövőben hogyan zajlanak majd az ilyen tárgyalások.

A Coinbase eredetileg az egyoldalú szerződésmódosítást akarta alkalmazni, de a kaliforniai állami bíróságok ellene döntöttek ebben a kérdésben, így az ügy tovább folytatódik, a végkimenetele pedig az egész iparág számára meghatározó lehet.

A tőzsde eredeti elképzelései nagy ellenállásba ütköztek, a bíróság pedig úgy döntött, hogy a peres eljárásrendnek kell érvényesülni, a cég nem alkalmazhat egyoldalú ítélkezést.

Így a cég hiába is kérvényezte, hogy saját hatáskörben, peren kívüli megállapodással rendezhesse el a felhasználói beadványokat.

A bírósági döntés némiképp meglepte a kriptoközösséget, hiszen nemrégiben a Legfelsőbb Bíróság a Coinbase javára döntött, mikor a tőzsde fel akarta függeszteni az ellene indított felhasználói pereket, hogy peren kívüli megegyezést tudjon kiharcolni az ügyfeleitől.

A jogi eljárás során a Coinbase proaktív maradt, folytatta az új ügyfelek regisztrációját, és újabb szolgáltatásokat vezetett be a piacra.

A lakossági befektetők számára elérhetővé vált a határidős kriptokereskedés is, a limiteket sokkal felhasználó-barátabbra csökkentették, így a BTC és az ETH töredék-egységeivel is lehetőség nyílik a kereskedésre.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A mostani döntés, amelyet a Legfelsőbb Bíróság hoz, a cég számára is nagy jelentőséggel bír, hiszen meghatározza, hogy a továbbiakban hogyan bonyolíthatja a vitás ügyeit a felhasználóival.

Arra is rávilágít, hogy mekkora szerepe van a bíróságoknak a jogi eljárásokban, és ezekkel szemben a peren kívüli megegyezésekben.

A végső ítélet nagy valószínűség szerint nagy hatással lesz arra, hogy a felhasználói szerződések hogyan fognak kinézni a jövőben, főleg az olyan gyorsan változó szektorokban, mint a kriptokereskedés esetén.

Olvastad már? Eljuthat a Bitcoin a 40.000 dolláros álomhatárig még az év vége előtt?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!