Eljuthat a Bitcoin a 40.000 dolláros álomhatárig még az év vége előtt?

-


Vendégbejegyzések


A kriptopiac az elmúlt hetekben vidám napokat élhetett át, hiszen az árak emelkedtek, a Bitcoiné (BTC) pedig egyenesen a 30.000 dolláros szint fölé kúszott.

Ugyan a BTC árfolyama az elmúlt nap során tett néhány lépést hátrafelé, a kereskedők mégis azt latolgatják, hogy az érme az év végére elérheti-e a 40 000 dolláros szintet.

Eközben a Bitcoin Minetrix (BTCMTX) kriptobányászati startup előértékesítési fázisa is lenyűgözi a befektetőket, mely eddig több mint 3,1 millió dollárt gyűjtött össze.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

A Bitcoin kezd visszahúzódni, miután elérte a 35 ezer dolláros ellenállási szintet

Ugyan a Bitcoin nemrég átrepült az ellenállási szintjén, és 35.000 dollár felett járt, a legutóbbi, november 1-ei FOMC-ülés (a Fed nyíltpiaci bizottsága) után maga mögött hagyott némi nyereséget. 

A BTC november 3-án 34.313 dolláros dolláros szint körül kereskedik, ami a tegnapi csúcshoz viszonyítva bizony egy 3%-os csökkenést jelent.

Elemzők szerint a visszalépés egyik kulcspontja a származtatott piacok hevessége.

Az adatok színtisztán azt mutatják, hogy a Bitcoin-származékos ügyletek, mint például a határidős ügyletek és az opciók is túlfűtöttek – ez bizony nagyfokú tőkeáttételre és spekulációra utal.

bitcoin

Forrás: coinmarketcap.com

Mivel a származtatott termékek piaca nagyon túlterhelt, a kereskedők visszalépésükkel a kockázatcsökkentésre hajtanak, az árfolyam pedig valószínűleg a kevésbé tőkeáttételes pozíciókhoz igazodik majd.

A lefelé haladó mozgásminta oka egyúttal a Fed legutóbbi kamatbejelentését követő, szükségesnek mondható pihenő is lehet.

Jerome Powell Fed-elnök jelezte, hogy a központi bank már gondolkodik a kamatemelések ütemének lassításán, ami a kockázatos eszközöknek számító kriptovaluták számára egy igazán üdvözítő ötlet.

Powell azonban azt is megemlítette, hogy a Fed a jövőben is erősen koncentrál az infláció lefaragására – ebből az következik, hogy a politikai bizonytalanság valószínűleg 2024-ben is az életünk része marad.

A Bitcoin visszanyerheti a lendületét, és még az idén elérheti a 40 ezer dollárt? 

A BTC visszahőkölése kapcsán központi kérdés marad, hogy visszakaphatja-e a lendületét még ebben az évben, és képes-e elérni az év lezárta előtt a 40 000 dollárt.

Ha a Fed legutóbbi, a kamatemelések lehetséges befejezésére utaló megjegyzései valóra válnak, akkor az újra likviddé tenné a kriptopiacot.

A helyzet viszont jelenleg mégis az, hogy a geopolitikai feszültségek és a makrogazdasági feltételek nagy feszültséget szítanak a piacon, és ez potenciálisan hatással lehet a befektetők vételi és eladási döntéseire.

A Bitcoin felező események előtti történelmi árfolyammintázata szintén adhat reményt arra, hogy a BTC még 2023-ban elérje a 40 000 dollárt.

bitcoin

Forrás: cryptorank.io

Ahogyan az ismeretes, a BTC általában a felezési eseményekhez igazodó négyéves ciklusokat követi, és az árak többnyire hónapokkal előtte felkapaszkodnak.

A soron következő Bitcoin felezésre 2024 áprilisában kerül sor, és addig a Bitcoin árfolyama akár az egekbe is szökhet.

Azt is fontos megemlíteni, hogy a felhalmozási trendek is a Bitcoin iránti, növekvő bizalom jelei.

Sőt, a vagyonos magánszemélyek körében is nő iránta a kereslet, hiszen azt látjuk, hogy a nagybefektetők stabilcoinjaikat BTC-re váltják.

Amennyiben ezek a felhalmozási minták uralkodóak maradnak, a felezések történelmi hatása és a javuló makrogazdasági feltételek azt eredményezhetik, hogy a Bitcoin 2023 végére valóban elérheti a mesés 40 000 dolláros árfolyamot.

Az új Bitcoin Minetrix projekt előértékesítése meghaladja a 3.1 millió dollárt

Miközben a kereskedők azon gondolkodnak, hogy a Bitcoin elérheti-e a 40 000 dollárt, egy másik kriptoprojekt uralja a címlapokat.

A Bitcoin Minetrix (BTCMTX) új platformja egyedi „Stake-to-Mine” modelljével vívja ki a piac érdeklődését. 

A projekt különlegessége abban rejlik, hogy a felhasználók BTC jutalmakhoz juthatnak, ha lekötik a Bitcoin Minetrix natív tokenjét, a BTCMTX-et.

Ezzel a nagyszerűen követhető, egyszerű folyamattal a kriptobányászat ismét hozzáférhetővé válik a hétköznapi befektetők számára is.

A Bitcoin Minetrix újszerűségének hála a projekt előértékesítése befektetők tömegét vonzza, és mindezidáig több mint 3,1 millió dollárt gyűjtött össze a befektetőktől.

Aki szeretne, most kedvezményes 0,0114 dollárért juthat hozzá a BTCMTX tokenekhez. Ha minden a terv szerint halad, az előértékesítés végén sor kerül a token nyílt piaci debütálására is.

A Bitcoin Minetrix Telegram-csatornájának résztvevői már izgatottan várják ezeket a piaci megjelenéseket, és szentül meg vannak róla győződve, hogy a nagyobb hozzáférhetőség és likviditás támogó hatással lehet a token árfolyamának emelkedésére.

A népszerű kriptoinfluencerek közül sokan (például Michael Wrubel) támogatják a BTCMTX-et, és úgy hiszik, hogy nagy év végi sikerben lehet része. 

A CoinSniper új és feltörekvő kriptoprojekteket követő listáját szemezgetve az is fetűnt nekünk, hogy a BTCMTX első helyen szerepel rajta.

Forrás: coinsniper.net

Azt, hogy a Bitcoin Minetrix sikere tartós lehet-e, nem tudjuk biztosan garantálni, de tény, hogy jelenleg ez az egyik legtöbbet emlegetett projekt a kriptopiacon.

Azok pedig, akik szeretnének BTCMTX tokeneket vásárolni a Bitcoin Minetrix honlapján keresztül, ETH, USDT vagy hitel/bankkártya használatával tehetik meg.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését

Ezek is érdekelhetnek: 

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!