Az OpenSea a szerkezetátalakítás közepette elbocsátja alkalmazottai 50%-át

-

A népszerű, non-fungible token (NFT) piactér, az OpenSea úgy döntött, hogy elbocsátja alkalmazottai felét – tájékoztatott Devin Finzer társalapító és vezérigazgató az X-en.

Finzer elmondta, hogy a cég új alapokra helyezi az OpenSea 2.0-t, ami az alkalmazottak elbocsátásáról szóló döntéshez vezetett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Hozzátette,

„A visszajelzéseket is tisztán és világosan megértettük: az OpenSea időnként követőnek, nem pedig vezető szerepet betöltőnek érzi magát. És mi nem akarunk ilyenek lenni”.

Az érintett alkalmazottak egyéb juttatások mellett négy hónapos végkielégítést kapnak. Az új szervezet laposabb lesz, kevesebb középvezetővel.

Az OpenSea korábban, 2022 júliusában elbocsátotta alkalmazottainak 20%-át a kriptotélre hivatkozva.

Az NFT-piaci fellendülés során 2021 és 2022 folyamán az OpenSea volt a legnagyobb NFT-piactér. 2021 augusztusában 2,8 milliárd dollár volt a havi kereskedési volumen.

Az NFT-piac azonban 2022 közepén a csökkenő kriptopénzárakkal párhuzamosan veszíteni kezdett a lendületéből.

Más NFT-piacterek után az OpenSea is fontolóra vette, hogy leveszi az alkotói jogdíjakat. Az irányelv azonban visszafelé sült el, mivel számos művész tiltakozott a lépés ellen.

Az NFT-piac zuhanása

A DappGambl nemrég közzétett egy jelentést az NFT-k szeptemberi helyzetéről.

A jelentés szerint az NFT-k 95%-a (több mint 23 millió befektető tulajdonában) egyáltalán nem rendelkezik értékkel.

NFT
Forrás: DappGambl

A nagy értékű NFT eszközök nagyon ritkák. Az NFT-k kevesebb mint 1%-ának van 6000 dollárnál magasabb árcédulája. Az összes NFT-gyűjtemény 79%-a eladatlan maradt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az NFT-k egykor világszerte megragadták a kollektív fantáziát, amikor több híradás is beszámolt bizonyos NFT-gyűjtemények eladásáról szóló milliós nagyságrendű ügyletekről.

Az embereket izgatottá tette ez az eszközosztály. De a helyzet mostanra már teljesen elszomorító.

A jelentés hozzáteszi,

„Ez rávilágít az NFT-piac hihetetlenül magas kockázatú jellegére, és hangsúlyozza, hogy minden vásárlás előtt – különösen a nagy értékűek esetében – alapos átvilágításra van szükség”.

Olvastad már? A Solana (SOL) megállíthatatlannak tűnik, és 14 hónapos csúcsot ért el! Mi a következő lépés?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!