A Bitfinex adathalász-támadásnak esik áldozatul – biztonságban vannak a készletei?

-

A Bitfinex, a kriptoszektor egyik kiemelkedő központosított tőzsdéje a közelmúltban adathalász-támadás áldozatává vált, mivel egy hacker megpróbálta megtéveszteni az ügyfélszolgálat egyik képviselőjét, aki korlátozott hozzáférést biztosított bizonyos eszközökhöz és ügyfélszolgálati jegyekhez.

A hacker néhány régi és hiányos adathoz jutott hozzá, de a Bitfinex központi rendszereit nem tudta feltörni.

Ennek eredményeként a felhasználói pénzeszközök biztonságban maradtak, és a legtöbb érintett számla vagy üres vagy inaktív volt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A helyzet kezelése érdekében a Bitfinex azt tervezi, hogy együttműködik a bűnüldöző szervekkel az elkövető azonosításában és üldözésében.

Az ilyen támadások elleni védelem érdekében elengedhetetlen az éberség megőrzése és a robusztus biztonsági intézkedések fenntartása a kriptoiparban.

A Bitfinexet nemrég ért adatbiztonsági támadás talán nem okozott jelentős pénzügyi veszteséget, de így is többféleképpen befolyásolhatja a tőzsdét.

Nevezetesen, ezek az incidensek alááshatják a bizalmat és ronthatják a tőzsde hírnevét.

Ha egy tőzsde biztonsági rést tapasztal, még ha az kisebb is, az megingathatja a felhasználók bizalmát.

A biztonsági rések és támadások a felhasználók bizalmának elvesztéséhez vezethetnek, ami hosszú távon hatással lehet a Bitfinex hitelességére.

A tavaly történt FTX-botrány miatt sokan kezdték elveszíteni a bizalmukat a CEX-ekben. Ha ez a fajta minta folytatódik, az rossz fényt vethet.

Ennek ellenére a Bitfinex-en zajló kereskedések volumene a cikkírás idején viszonylag magas volt.

A többi tőzsdén sem volt nagy csökkenés az érdeklődésben vagy a volumenben az elmúlt hetekben.

Forrás: The Block

A Bitfinex utility tokenjét, az UNUS SED LEO-t nem érintette ez a fejlemény. Árfolyama viszonylag stabil maradt, és a cikk írásakor 3,69 dolláron kereskedtek vele.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Más CEX tokenek is pozitív lendületet mutattak az árfolyamot tekintve. Az olyan tokenek, mint az OKB és a Binance Coin (BNB) is viszonylag jól teljesítettek.

Bitfinex
Forrás: Santiment

Olvastad már? A bírósági ítéletre vár a tőzsdefelügyelet a Terraform Labs ügyében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!