A Warren Buffett által vezetett Berkshire Hathaway 500 millió dollárt fektetett be egy bitcoinbarát digitális bankba.

A szóban forgó Nubank egy olyan startup, amely bitcoinbefektetéseket kínál. Nemrég vásárolták fel az Easynvest brókercéget, amely Brazília első tőzsdén kereskedett bitcoinalapjának (ETF) kereskedését kínálja.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Berkshire Hathaway befektet a bitcoin-párti digitális bankba

Warren Buffett, pontosabban a Berkshire Hathaway Inc. 500 millió dollárt fektetett be a Nubank – egy bitcoinbarát digitális bank – anyavállalatába, a bank januárban indult, Series G finanszírozási körének részeként – jelentette be a dél-amerikai társaság kedden.

A 2013-ban alapított Nubank saját bevallása szerint 40 millió ügyféllel rendelkezik, ezzel a világ legnagyobb digitális bankja az ügyfelek számát tekintve.

Az új befektetésekkel a Nubank „a világ legértékesebb digitális bankjává és Latin-Amerika egyik legnagyobb pénzintézetévé vált” – részletezi a közlemény.

A Reuters megjegyezte, hogy az új befektetésekkel a Nubank 30 milliárd dolláros értékelést ért el, ami csak valamivel kevesebb, mint a Banco Santander Brasilé, amely Brazília 3. legnagyobb bankja. A kiadvány korábban arról számolt be, hogy a bank már idén amerikai tőzsdére lépést tervez.

A bitcoin-párti Nubank többször is elmondta, hogy bitcoinbefektetést kínál majd ügyfeleinek, miután felvásárolta az Easynvest brókercéget, amely tőzsdén kereskedett bitcoinalapot (ETF) kínál.

A Nubank májusban kapott engedélyt a brazil központi banktól az Easynvest megvásárlására. A múlt héten a bank az Easynvestet átnevezte Easynvest by Nubankra.

Az Easynvest által kínált bitcoin-ETF a QR Asset Management által létrehozott QBTC11. Ez volt az első bitcoin ETF, amelyet a brazil értékpapír- és tőzsdefelügyelet (CVM) jóváhagyott.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

A B3 tőzsdén jegyzik, amely Latin-Amerika egyik legnagyobb és Brazília második legrégibb tőzsdéje.

A Nubank kedden közölte, hogy az összegyűjtött pénzt a mexikói és kolumbiai nemzetközi terjeszkedés finanszírozására, új termékek és szolgáltatások bevezetésére, valamint további alkalmazottak felvételére kívánja fordítani.

Olvastad már? Vitalik Buterin 4,3 millió dollárt keresett a 25 ezer dolláros Dogecoin-befektetéséből

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!