A JPMorgan kriptopénzpiaci elemzői a bitcoin spot és határidős árai közötti különbségre mutattak rá, mint a piac potenciális medvés jelére.

A JPMorgan elemzői Nikolaos Panigirtzoglou globális piaci stratéga vezetésével egy csütörtöki, ügyfeleknek szóló jegyzetben azt írták, hogy a bitcoinpiac visszatért a backwardation állapotába – ez az a helyzet, amikor a spot árfolyam a határidős árak felett van.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az elemzők szerint a kriptopiacok múlt havi korrekciója során a bitcoinalapú határidős ügyletek 2018 óta először fordultak vissza backwardationbe.

A stratégák szerint a Bitcoin futures backwardation negatív jelnek tekintendő a BTC árfolyamára nézve, annak ellenére, hogy az elmúlt két napban jelentős fellendülés volt a piacon, a Bitcoin pedig csütörtökön még a 38.800 dollárt is elérte.

Az elemzők hangsúlyozták, hogy a Bitcoin határidős görbéje 2018 nagy részében backwardationben volt, egy olyan évben, amikor a Bitcoin 74%-ot esett, miután 2017 végén elérte az akkori történelmi csúcsot, a 20.000 dollárt:

„Úgy véljük, hogy az elmúlt hetekben a backwardationbe való visszatérés negatív jel, amely egy medvepiacra utal […] Véleményünk szerint a Bitcoin határidős ügyletek backwardationbe való elmozdulása egy medvés jel, amely visszhangozza a 2018-as évet”.

A legutóbbi elemzésben a JPMorgan kifejezetten a Bitcoin-alapú határidős ügyleteknek a spot árakhoz viszonyított 21 napos mozgóátlagát vizsgálta.

Az elemzők „szokatlan fejleményt figyeltek meg, amely azt tükrözi, hogy jelenleg milyen gyenge a Bitcoin-kereslet az intézményi befektetők részéről”, akik a chicagói árutőzsdén határidős kontraktusokkal kereskednek.

Az elemzők azt is megjegyezték, hogy a bitcoin részesedésének gyengülése a teljes kriptopiac tekintetében szintén aggasztó tendenciának számít.

Ahogy arról korábban a Cointelegraph is beszámolt, a Bitcoin dominanciája a kriptopiacokon május végén 40%-ra esett vissza, ami az elmúlt három év legalacsonyabb dominanciáját jelenti, miután idén januárban 70% fölé emelkedett.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A CoinMarketCap adatai szerint a cikk írásakor a Bitcoin dominanciája a teljes kriptopiaci kapitalizációban 43%, ami 682 milliárd dollárt jelent a teljes kriptopiacon – ez utóbbi 1,6 billió dollár a CoinMarketCap adatai szerint.

Egyes elemzők, mint például a kriptoindexet szolgáltató Stack Funds úgy vélik, hogy a BTC dominanciája rövid távon újra megismételheti a korábbi csúcsokat.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.