Megveri vajon a BitMEX és a bitcoin Elon Muskot és a dogecoint? Cél, az első kriptovaluta Hold körüli pályára állítsa.

Úgy tűnik, a 21. század űrversenye Elon Musk és a BitMEX között fog zajlani. Mindkét fél ígéretet tett arra, hogy szó szerint a Holdra küldi választott kriptovalutáját.

Június 4-én a BitMEX kriptotőzsde bejelentette, hogy támogatni kezdi az Astrobotic Technology nevű űrrobotikai céget, abban a küldetésében, hogy a Holdra küldje első kereskedelmi leszállóegységét 2021 végén.

Ez a küldetés lenne az első alkalom, ahol „egy kormányzati, akadémiai, ipari és nemzetközi partnerek koalícióját vezető magánvállalkozás eléri a holdfelszínt”. A BitMEX azt tervezi, hogy megragadja ezt az alkalmat, és egy fizikai bitcoinemblémát vigyen a Hold felszínére.

Muskra, a „dogecoin főszereplőjeként” hivatkozva a BitMEX hozzátette:

„Nincs semmi problémánk a Dog Moneyval, csak úgy éreztük, az lenne a helyes, ha mi a bitcoinnak segítenénk.”

A bejelentés Elon Musk májusi fogadalmát követte, miszerint a SpaceX egy dogecoinból finanszírozott hasznosteher-szállítást tervez első, Holdra tartó rakétájával. Ezzel – Musk állítása szerint – a DOGE lesz az első kriptovaluta, amely eléri égi kísérőnk pályáját.

Elon Musk Twitteren válaszolt a BitMEX csillagászati ​​ambícióira:

„Az új űrverseny elkezdődött!

Az Elon tweetjére adott válaszok nagyrészt a DOGE-nak szurkolnak az űrversenyben, mások azonban megjegyezték, hogy a Földön sokkal sürgetőbb problémák vannak annál, hogy melyik kriptovaluta jut elsőként a Holdra.

Musk Dogecoin-expedíciója sem az első ötlet arra vonatkozóan, hogy a kriptovalutát kivonják ebből a világból. Több olyan projektnek is sikerült bekerülnie a mainstreambe, amely az űrből történő kriptoinfrastruktúra létrehozásával foglalkozik.

2017 augusztusában a Blockstream volt az első vállalat, amely műholdakat indított a bitcointranzakciók űrből történő közvetítésére

2020 augusztusában a Robonomics és a Kusama ambiciózus tervet jelentett be egy „bolygóközi rendszer” kifejlesztésére, amely képes a Mars és a Föld közötti adatok továbbítására a Kusama hálózat segítségével.

A CryptoSat bögreméretű nanoműholdak űrbe küldését vázolta fel 2017 novemberi fehér könyvében, ahol a műholdak elszigetelt kriptográfiai modulként működnének a pályán keringve.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A csapat azt tervezi, hogy később az idei évben pályára állít egy teljes sorozatot nanoműholdjaiból.

Az ugyancsak 2017-ben indult Spacechain szintén sikeresen Föld körüli pályára állított már csomópontokat. 2021. június 3-án bejelentették, hogy egy SpaceX-rakéta fedélzetén elindították a Nemzetközi Űrállomásra telepítésre szánt multisig Ethereum terhet.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!