Az Interactive Brokers hamarosan lehetővé teszi a kriptopénzek kereskedését

-

Bár egyelőre nem derült ki, hogy pontosan mely eszközökhöz.

Az Interactive Brokers Group Inc. (NASDAQ: IBKR) vezérigazgatója, Thomas Peterffy bejelentette, hogy nyár végéig a kriptót is bevezetik platformjukra.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Peterffy a szerdai Piper Sandler Globális Tőzsde és FinTech Konferencián felszólalva elárulta, hogy a döntés annak köszönhető, hogy az ügyfelek „kriptokereskedést kértek”, azt azonban nem árulta el, hogy milyen kriptovalutákat állítanak forgalomba. Mindenesetre érdemes megjegyezni, hogy a platform már 2017 decemberében bevezette a bitcoint.
A kereskedési opciók kibővítése a versenytársai elé helyezné a céget, ugyanis sem a Fidelity, sem a Charles Schwab nem kínál jelenleg közvetlen kereskedést kriptovalutákkal.
Ezek azonban csak a kapcsolódó alapokhoz való hozzáférés felajánlására korlátozódnak, ami egy szintre hozza a céget a Robinhooddal.
Továbbá lehetséges az is, hogy ezzel a lépéssel a cég a Coinbase versenytárásává válik. A tőzsde rengeteg kereskedő számára az első számú választás, amelyet hűen tükröz, hogy 2020 első negyedévében mintegy 20 milliárd dolláros kereskedési volument jegyzett.
Raymond James kifejtette, miszerint elkerülhetetlen, hogy a Coinbase előbb-utóbb a hagyományos brókerek versenytársává váljon

„Bevételeinek túlnyomó része jelenleg a jutalékokból származik, de a történelem már többször megmutatta, hogy a brókercégek és a tőzsdék a versenyre költik a többletnyereséget, hacsak nincs akadálya a belépésnek” mondta.

Ez jó hírnek számít a kriptopiac szempontjából, amely komoly visszaeséseken van túl az utóbbi napokban.
Az utóbbi hetek rendkívül megterhelőek voltak a bitcoin számára is, mivel a kereskedelmet korlátozó kínai hírek és a hackerekről szóló pletykák széleskörű spekulációkhoz vezettek az eszköz jövőjével kapcsolatban.
Salvador mérföldkőnek számító döntésével párhuzamosan – amely törvényes fizetőeszközként ismeri el a bitcoint az országban – ez abszolút szükséges haladékot jelenthet a kriptovaluták számára.

Ugyan az Interactive Brokers lépései megnyitják az utat a digitális eszközök kereskedelme felé számos lakossági kereskedő számára, azonban a szabályozatlan eszközökkel kapcsolatos biztonsági aggályokkal még foglalkozni kell.

„Ami az akadályokat illeti, a legnagyobb kérdés az, hogy hogyan tudja 100%-os biztonságban tartani ügyfeleit. Hogyan lehet 100%-ig biztos abban, hogy senki sem fogja ellopni vagyonát annak ellenére, hogy nem követhetőek nyomon. Ezekről többet fogunk tudni, mire megnyitjuk kapuinkat a nyár végén” – jegyezte meg Peterffy.

Olvastad már? JPMorgan a medve piac jeleként mutatott a határidős piac gyengeségére

Forrás: coinspeaker.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!