Hester Peirce, SEC/biztos árnyaltabb kriptovaluta-szabályozásra szólított fel, mivel több ügynökség is szigorúbb szabályozási terveket követ.

Hester Peirce, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdei Bizottságának (SEC) biztosa ismét felszólította a szabályozókat, hogy kerüljék a kriptopiac túlzott szabályozását.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Financial Timesnak nyilatkozva a kriptovalutákkal kapcsolatos pozitív hozzáállása miatt „kriptomama” névre keresztelt Peirce a szigorú szabályozási politika szükségessége ellen érvelt.

Peirce szerint a szabályozók természetüknél fogva agresszívan reagálnak a feltörekvő piacokkal szemben, gyakran az innováció rovására.

Az SEC biztosa arra figyelmeztetett, hogy a szigorúbb szabályozási politikák követése megszünteti a piaci szereplők képességét a peer-to-peer tranzakciók lebonyolítására.

Peirce a kormányzati szabályozás helyett az ipar által irányított szabályozási tevékenységet szorgalmazza.

Peirce már régóta támogatja a kriptopiaci önszabályozását. Már 2019 márciusában az SEC jelenlegi elnökével, Gary Genslerrel folytatott vitában is támogatta a kriptopiaci önszabályozó szervezeteket.

Azonban nem Peirce az egyetlen amerikai szabályozó, aki a kriptopiaci önszabályozás mellett áll.

A Határidős Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság (CFTC) biztosa, Brian Quintenz 2019 februárjában arra szólította fel az ipari résztvevőket, hogy hozzanak létre egy önszabályozási keretrendszert.

Japán kiváló példája a kriptopiaci önszabályozásnak – az ország kriptovaluta önszabályozó szervezete folyamatos kapcsolatot tart a kormányzati szabályozókkal, és együtt vitatják meg a fontos jogi és politikai kérdéseket.

Peirce azonban komoly ellenállással szembesül a piaci szabályozás enyhítésével kapcsolatban, ugyanis Janet Yellen pénzügyminiszter és Gary Gensler, az SEC elnöke egyaránt kijelentették, hogy szorosan figyelemmel fogják kísérni a piacot.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Kedden az IRS a Kongresszustól kért felhatalmazást a kriptopénzek szabályozására.

Még májusban a Pénzügyminisztérium bejelentett egy új tervet annak biztosítására, hogy a kriptoszolgáltatók minden 10.000 USD fölötti tranzakciókat bejelentsenek.

Eközben a Szenátus bankbizottsága szerdán ül össze, hogy megvitassa a Fed által kibocsátott digitális valuta kérdéseit. A jelentések azt mutatják, hogy a vita a szélesebb kriptopiac felé is kiterjedhet.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!