Warren Buffet bízik benne, hogy ha a piac összeomlik, a bitcoin is

-

Warren Buffett nem tervezi elkölteni a Berkshire Hathaway 137 milliárd dolláros vagyonát, szerinte a tőzsdék összeomlásával újabb korrekcióra számíthat a bitcoin.
Óvatosan állnak az amerikai tőzsdepiacok a helyreálláshoz, és ez a bitcoin növekedésére is kihathat.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A vezető kriptopénz rövid távon megtörte kapcsolatait az amerikai tőzsdepiacokkal. Azonban egy korrekció az értékpapír-piacokon tovább növeli a magas kockázatú eszközök visszahúzódásának esélyeit.

A bitcoin értékének 9000 dolláron több oka lehet a csökkenésre, mint az emelkedésre

A bitcoin értéke rövid időn belül 9500 dollárig emelkedett. Kevesebb mint két hónapon belül közel megháromszorozódott az értéke a 3600 dolláros mélypontjáról.
A bitcoin áprilisi teljesítménye nagyrészt a spot piacok forgalmának köszönhető. Ez azt mutatta, hogy a befektetők 3600 és 7000 dollár között betáraztak a bitcoinból.
A korábbi emelkedések során a határidős piacok hamis forgalma rövid távon kisebb lufikat fújt, amelyek azonnal kipukkadtak amint egy bálna eladást kezdeményezett.
A spot piacok magas forgalma az olyan tőzsdéken, mint a Coinbase, mindenképpen optimista jel, de nem ez az egyetlen magyarázat a bitcoin ilyen mértékű növekedésére két hónap alatt. Buffett a tőzsdepiacokon sem érti, hogy mi adhat okot a helyreállásra.
Buffett az éves Berkshire Hathaway-találkozón elmondta, hogy 137 milliárd dollár nem túl nagy pénz, ha kezdenek rosszra fordulni a piacok.
A Bershire jelentős résztulajdonos az olyan konglomerátumokban, mint a Coca Cola és a Kraft Heinz. Ha a piacok kezdenek az elemzők jóslataival szembemenni, akkor a Berkshire készpénzkészletével ki lehet segíteni ezeket a cégeket.
A bitcoin erős ellenállással szembesül a 9500 és 9900 dollár közötti szinten, és a tőzsdepiacok még mindig a koronavírus gazdasági hatásai alatt állnak.
A kriptopénz ciklikus természete miatt a technikai elemzők szerint a bitcoin számára is esedékes egy korrekció a május 12-ei blokkjutalom-feleződést követően.

Hosszú távon nem áll rosszul a bitcoin

Holger Zschaepitz, a Welt piackutatója szerint a bitcoin korábbi feleződései 10 000 és 2500%-os áremelkedést hoztak a bitcoin számára.
A bitcoin egy deflációra épülő valuta, mivel a 21 milliós maximális készlete kötött, és nem lehet megváltoztatni. Így egy olyan esemény, amely jelentősen kihat a bitcoin készletére és az árfolyamára is jelentős hatást gyakorolhat.


A feleződés csökkenti, hogy a 21 milliós készlethez közeledve mennyi új bitcoin kerül a piacokra. Ahogy ez csökken, úgy a bitcoin árfolyama növekedni kezd és megtöri a korábbi ciklusokat.
A részvények és egyéb magas kockázatú befektetések körül vigyáznak az emberek az olyan nagy befektetők álláspontja miatt, mint Buffett. Azonban az adatok alapján a bitcoin hosszú távon jól szerepelhet.
Az olyan tapasztalt befeketők, mint Max Keiser, nem értenek egyet Buffett döntéseivel, ugyanis a bitcoin az elmúlt két hónap során lenyomta a legtöbb pénzügyi eszközt, köztük az aranyat is.

Olvastad már? 2019-ben ez a tényező a bitcoin bikafutamának kezdetét jelentette

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: DonkeyHotey
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!