2019-ben ez a tényező a bitcoin bikafutamának kezdetét jelentette

-

A bitcoin meglehetősen rosszul kezdte a hetet. A cikk írásakor 8600 dolláron áll az árfolyama, amely 10%-kal alacsonyabb a múlt heti csúcshoz képest, és 4%-kal alacsonyabb, mint a heti nyitás.
Ez egy olyan fordulat, amely az elemzők szerint további esésekhez vezethet.
Mindezek ellenére megjelent egy egyszerű, ámde említésre méltó technikai mutató, amely tovább javíthatja egy bika piac esélyeit. Ez a tényező ugyanaz, amely a bitcoin 2019-es, 300%-os emelkedésének kezdetét is jelezte.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Jelentős vásárlási jelt mutat a bitcoin

A bitcoin esetén nem lehet kielemezni a készpénzforgalmat és a vagyonmérleget, így az elemzőknek technikai elemzéseket kell alkalmazniuk.
Az egyik legalapvetőbb ilyen mutató a mozgó átlag konvergencia-divergencia (MACD), amely egy bizonyos irányzat „erejének változását, irányát, lendületét és időtartamát vizsgálja.”
Az alábbi grafikonon a bitcoin egyhetes MACD-mutatója bikára váltott, így közepes távon áremelkedés várható.
Az egy hónapos MACD korábban megbízhatóan jelezte a jelentős áremelkedések kezdetét.
2017-ben 2000 dolláron zöldre váltott ez a mutató, amely 1000%-os emelkedést hozott egészen 20 000 dollárig.
2019 elején 300%-ot emelkedett a bitcoin értéke, miután zöldre váltott a mutató, nemrég pedig ismét zöldben tündökölt, amikor 8000 dollárról 10 500 dollárig emelkedett a bitcoin árfolyama.

A történelmi adatok alapján ismét hatalmas növekedés vár a kriptopiacokra.

Egyéb mutatók is alátámasztják az MACD-t

Az MACD zöldre váltásával több pozitív technikai tényező is felszínre bukkant az elmúlt hetek során.
A bitcoin áprilisi árfolyama Icsimoku-felhő egyik kulcsfontosságú szintje felett zárt.
Ez azért is fontos a bitcoin számára, mivel utoljára 2016 elején lépte meg ezt a technikai szintet. Ezt egy 4000%-os emelkedés követte 500 dollárról 20 000 dollárig.

Emellett a Fundstrat Global Advisors, egy vezető piackutató cég azt írta, hogy a bitcoin értéke az elkövetkezendő 12 hónap során elérheti a 14 350 dollárt. Ez mintegy 100%-os növekedést jelentene a jelenlegi árfolyamról.
A cég a feleződést említette, mint pozitív tényező:

„Nagyon bízunk a következő 12 hónapban, és úgy hisszük, hogy az árfolyam tovább növekedhet a feleződéssel és azt követően is.”

Thomas Lee, Fundstrat Global Advisors társalapítója szintén elmondta, hogy a bitcoin évről évre alakuló teljesítménye bizonyítja, hogy nemcsak előnyös számára a feleződés, de az esemény „biztosíték lehet a káosz ellen” is.

Olvastad már? A Stock-to-flow megalkotója szerint a bitcoin „már nem játék”

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!