Keiser: Buffet „kinyírta a hírnevét”, amikor hülyeségeket beszélt a bitcoinról

-

Max Keiser úgy véli, hogy Warren Buffet a világ egyik legsikeresebb befektetője lényegében kinyírta hírnevét, amiért túl szigorú volt a bitcoinnal szemben.
Warren Buffett, a világ ötödik leggazdagabb embere, többször is felszólt a bitcoinnal szemben.
A kriptoipar egyik fontos szereplője szerint Buffett lényegében kinyírta hírnevét, amiért túl szigorú volt a bitcoinnal szemben.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Max Keiser, a híres amerikai műsorszolgáltató és ismert bitcointámogató biztos benne, hogy Buffett fellépése a bitcoinnal szemben nem tett jót a legendás befektető hírnevének.

Keiser szerint ideje a múltban hagyni Buffett-tet

Május 2-án Buffett cége, a Berkshire Hathaway 50 milliárdos veszteséget jelentett az első negyedév során – még maga Buffett is elismerte, hogy nagyot hibázott.
Május 3-án Keiser a következőt írta a Twitteren:

„Most, hogy Buffett kiszállt a játékból, és csalásnak nevezi a részvény-visszavásárlásokat a befektetők joggal kérdezhetik: ha Buffett ilyen sokat tévedett, akkor lehet, hogy a bitcoinról és az aranyról is tévedett?

A válasz:

IGEN. Buffett kinyírta a hírnevét, amiért hülyeségeket beszélt a bitcoinról.”

Keiser szerint ideje Buffett-tet a múltban hagyni, és az Y és Z generáció számára a bitcoinra figyelni.
Emellett azt mondta, hogy Buffett amúgy is „túlértékelt” mivel nemcsak a bitcoinról maradt le, hanem az aranyról, az Apple-ről és az Amazonról is.

Pomp szerint Buffett-nek annyi pénze van, hogy „minden egyes keringő bitcoint felvásárolhatna”

Március végén 137 milliárd dollárnyi készpénzzel és készpénznek megfelelő eszközzel zárt a Berkshire Hathaway.
Anthony „Pomp” Pompliano, a Morgan Creek Digital társalapító-üzlettársa május 2-án azt írta, hogy Buffett ennyi pénzzel a bitcoin teljes forgalomban lévő készletét felvásárolhatná:

„Warren Buffett 137 milliárd dollárnyi készpénzzel rendelkezik. Ennyi még arra is elég lenne, hogy felvásárolja a bitcoin teljes forgalomban lévő készletét.”

Pomp Twitter-üzenete azonban csak szarkasztikus volt. Ahhoz, hogy Buffett felvásárolja a bitcoin készletét, meg kellene győznie mindenkit, hogy a jelenlegi piaci árfolyamon adja el neki a kriptopénzt – ezt Changpeng Zhao (CZ), a Binance vezérigazgatója is kiemelte.

Érdekelhet még: Mi történne, ha egy gazdag ember felvásárolná az összes bitcoint?

Pomp is támogatta CZ álláspontját. Hangsúlyozta, hogy attól még, hogy van elég pénze hozzá nem tudná vásárolni az összes bitcoint.

„Én nem adom el a sajátom, és gondolom te sem.” – írta Pomp.

Buffett 2018-ban azt mondta, hogy a bitcoin „patkányméreg a négyzeten”, majd nem változtatta meg álláspontját azt követően sem, hogy Justin Sun, a Tron vezérigazgatója egy jótékonysági ebéden bitcoint adott neki februárban.
Buffett állítólag elfogadta Sun ajándékát, de a legendás befektető szerint a kriptopénzeknek „nincs értéke”, mivel nem gyártanak semmit.
Buffett ezután azt állította, hogy nincs kriptopénze és az ajándékot is jótékony célra adományozta.

Olvastad már? Brian Kelly a CNBC Fast Money műsorában beszélt a halvingról

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: QuoteInspector.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

A Bitcoin ára 2021 decembere óta először éri el az 57.000 dollárt

A Bitcoin árfolyama február 15. és 25. között alacsony volatilitást mutatott, de az elmúlt két napban úgy tűnik, hogy a vevők visszatértek, mivel a BTC...

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!