Mi történne, ha egy gazdag ember felvásárolná az összes bitcoint?

-

Ha azt mondanánk, hogy a világ egyik leggazdagabb embere, az Amazon-vezérigazgató Jeff Bezos felvásárolná a Bitcoin teljes készletét? Vajon mi történne, ha megpróbálná?
A maga 140 milliárd dolláros vagyonával Jeff Bezos elméletileg megengedhetné magának a teljes forgalomban lévő bitcoin felvásárlását. Mi történne, ha megtenné?

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A Genesis Mining bányásztevékenységeiért felelős vezetője mérlegelte a lehetőségeket.

„Természetesen csak a váltókon elérhető likvid BTC-t vásárolhatná fel, amely masszív árnövekedéshez vezetne” – árulta el Salter egy, a Cointelegraph-nak küldött e-mailben.

Nem minden bitcoin érhető el azonnali megvásárlásra

A bitcoin jelenleg forgalomban lévő készlete 18 339 687 darab, az ágazat résztvevőinek becslései szerint azonban ennek a készletnek egy része a korai adoptálók és bányászok miatt már elveszett.
Azt a bitcoint, amely jelenleg a tőzsdéken eladó címkével van ellátva, más szóval likvid bitcoinnak is nevezik.
Ez azonban a forgalomban lévő coinok csak egy töredéke.

„Nehéz lenne megmondani, hogy mennyi coin érhető el most, és melyik lenne az az árszint, amelyen a hodlerek az eladás mellett döntetnek majd” – mondta Salter.

„Nem gondolom, hogy ilyen módon fel tudná vásárolni a BTC-készlet nagy részét, mivel ha az árak emelkedni kezdenek, az emberek felhagynak az érmeértékesítésekkel, feltételezve, hogy egy új csúcs van kialakulóban” – tette hozzá.

Bezos a teljes likviditást eltüntethetné

Ha Bezos buy orderekkel belépne a bitcoinpiacokra, akkor az egész likviditás eltűnne, a növekvő ár azonban megakadályozná, hogy ezt sokáig fenntartsa – mondta Salter.
Salter megemlített egy másik vásárlási alternatívát is, a tőzsdén kívüli, vagyis OTC-ügyletet, valamint a bányászoktól történő felvásárlást.

„Talán nagy mennyiséget is vásárolhatna az árfolyam azonnali növekedése nélkül, ha ezekhez hasonló üzleteket kötne ugyanabban az időben” – mondta.

Salter megjegyezte, hogy a véleménye mindössze spekulatív, mivel ő sincs a topon a váltók likviditási szintjeivel vagy a hodlerek készleteivel kapcsolatban.
A cikk írásakor a bitcoin árfolyama 7525 dollár, a teljes piaci kapitalizációja pedig nagyjából 137 milliárd dollár.
Ezzel az értékkel Bezos elméletileg az összes BTC-t felvásárolhatná, és még 10 milliárd dollárja is maradna.

Olvastad már?  4 mutató szerint is egyre valószínűbbé válik egy bika piac

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát. A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!