4 mutató szerint is egyre valószínűbbé válik egy bika piac

-

A bitcoin és más kriptopénzek sem úszták meg a globális piacok összeomlását. A februári 10 500 dolláros csúcs óta április 18-ára 33%-ot csökkent a vezető kriptopénz árfolyama, a részvény- és értékpapírpiacokkal együtt.
Azonban több jel is arra utal, hogy a kriptoipar messze áll a haláltól, és hamarosan újabb bika futam várható.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!
Érik egy újabb bika futam: a számok

A ShakePay kriptotőzsde megfigyelései alapján „a 21. század legnagyobb gazdasági összeomlása”’ ellenére a bitcoin él és virul.
A cég a Coin Metrics adatai alapján megállapította, hogy a hálózaton lévő aktív címek száma több hónapos csúcson van, nemrég pedig a 840 000-et is átlépte.

Ez azért érdekes, mivel korábban többször megjósolta a bitcoin hirtelen növekedéseit, majd a bika piac alatt magas értéken maradt.
A bitcoinhálózat ellenállását az egyéb mutatók csak tovább erősítették.
A Glassnode blokkláncelemző startup április 16-ai cikke alapján a bitcoin hashrátája 64%-ban helyreállt a márciusi mélyponthoz képest, amely pár nappal a 3700 dolláros árfolyam után alakult ki.
A hashráta ekkor 82 exahash/mp volt, ez jelenleg 130 exahash/mp, amely nem áll messze a 140 exahashes csúcstól.

Ezen a március végi nehézségigazodás is könnyített: mintegy 17%-kal csökkent a bányászás nehézsége, amely a megnövekedett hashráta ellenére megkönnyítette a bányászást.

Pénz áramlik az iparba

Mindemellett egyre gyorsabban áramlik tőke a kriptopiacokra, amely jól mutatja a kriptoszféra erejét.
Frank Chaparro, a Fidelity Digital Assets – a több billió dollárt koordináló  Fidelity Investments vagyonkezelő kriptorészlege – szóvivője a The Blocknak elmondta:

„Kereskedelemi szempontból hónapról hónapra új ügyfeleket szerzünk és jelentős növekedést tapasztalunk. Az elmúlt hetek során egyre csak nő vállalkozásaink lendülete.”

A Fidelity Digital Assets elmondása szerint nyugdíjalapok, family office-ok és makro befektetési alapok is ügyfeleik között vannak a válság közepén.
A Kraken kriptotőzsde szóvivője a Decryptnek elmondta, hogy 83%-kal nőtt a regisztrációk száma és „300%-kal nőtt a megerősítések száma”, ezek az ügyfelek pedig azonnal vásárolhatnak fiat pénzekkel.
Az OKEx, a Bitfinex, A Paxful és a Luno is megerősítette, hogy jelentős növekedést tapasztaltak az új regisztrációk és a forgalom terén.
Ez mind a bitcoin feleződése előtt érkezik, ezt követően az újonnan kibocsátott bitcoinok száma blokkonként a felére csökken, az eseményre pedig csupán 18 napot kell várnunk a legújabb becslések szerint.

Olvastad már? Egy nem régi Bloomberg-jelentés szerint a bitcoin egy masszív bikafutamra készül.

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!