Egy nem régi Bloomberg-jelentés szerint a bitcoin egy masszív bikafutamra készül.

-

Még a cikk címe is bullish – „Bitcoin-érettségi ugrás”. Számos olyan okot sorolnak fel, amelyek a Bitcoin-piac érésére utalnak, valamint, hogy mindez egy közelgő bikafutamban nyilvánulhat meg.
Szintén megerősítik, hogy „ha hihetünk a történelemnek, a Bitcoinnak viszonylagos üzemanyagot jelent majd a részvénypiac újraindulása”.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!
A bitcoinból digitális arany lesz

A Bloomberg ezen felül beszélt arról is, hogy mind a bitcoin, mind pedig az arany fedezeti eszközként működik, és mindkettő nyertesen jöhet ki a COVID-19 által okozott piaci felfordulásból.

„A bitcoin és az arany az elsődleges haszonélvezői annak a példátlan gazdaságélénkítésnek, amelyet még a részvénypiac átlaghoz való visszatérése (mean reversion) is kísér.”

Szintén rámutat, hogy a bitcoin aranyhoz való korrelációja „rekordokat ért el”, összegezve:

„Ebben az évben bebizonyosodik, hogy a bitcoinból, mint kockázatos és spekulatív eszközből vajon a kriptopiac aranyváltozata válik-e.”

A jelentés felidézi, hogy 2020 lesz az az év, amikor a bitcoin valóban digitális arannyá lesz:

„Ez az év egy kulcsfontosságú teszt lesz a bitcoin számára, hogy egy bitcoinhoz hasonló kvázivalutává váljon, mi pedig számítunk arra, hogy képes lesz ezen átmenni.”

A határidős ügyletek tették bullishsá a bitcoint

A Bloomberg szerint a bitcoinalapú határidős ügyletek elindulásával a bitcoin piaca is bikássá változott.
Ugyanakkor megjegyzik:

„A határidős ügyletek növekvő volumene, a csökkenő volatilitás és a viszonylagos túlteljesítés a részvénypiacok kirázódása ellenére azt jelzik, hogy a bitcoin érőben van egy spekulatív kriptoeszköz felől az arany digitális változata felé.”

Úgy vélik, hogy a bitcoin volatilitásának csökkenésére kell számítanunk. Mindez jelentős információ, ha visszaemlékezünk, hogy a 2015 októberében bekövetkezett negatív volatilitásrekord az akkori „bika piac kezdetét jelezte”.

A bitcoin alulértékelt a mögöttes technológiához viszonyítva

Az üzleti hírportál azt állítja, hogy a bitcoin alulértékelt, ha figyelembe vesszünk néhány kulcsindikátort.
Április 2-án például a mutatók 9000 dolláros árfolyamra utaltak a mostani 6600 dollár helyett.
Hozzátették, hogy ezek a mérőszámok szintén azt jelzik, hogy a kriptoeszközből kezd digitális arany válni. Egyik ilyen indikátorként említették a tárcacímek növekvő számát.
Mivel a jegybankok világszerte több milliárd dollárt fecskendeznek a gazdaságba, 2020 talán az az év lesz, amikor a bitcoin valóban beteljesítheti küldetését, és – bár a cikkben már többször elhangzott, mi azért még egyszer megismételjük – digitális arany válik majd belőle.

Olvastad már? 9 milliárd várakozik stablecoinban, a befektetők egyelőre tétováznak

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!