9 milliárd várakozik stablecoinban, a befektetők egyelőre tétováznak

-

Az elmúlt pár hétben különösen fontossá váltak a stablecoinok, amelyek valamely egyéb eszközzel vannak fedezve. Mostanra egyre nagyobb, és továbbra is növekvő részét teszik ki a teljes kriptopiac értékének.
A CoinMetrics legújabb kimutatása alapján az összes, stablecoinban tartott pénz mennyisége első alkalommal haladta meg a 9 milliárd dollárt.  Amely tényező pedig még fontosabb, hogy hat héttel ezelőtt ez a szám csak 6 milliárdot tett ki.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

A legelterjedtebb nézetek szerint ez kifejezetten bikás jelnek tekinthető a kriptoiparra nézve, hiszen a stablecoinok elsősorban arra várnak, hogy a tulajdonosaik átválthassák bitcoinra és más kriptoeszközökre.
Ez persze nyilván nem 100%-ban igaz. A stablecoinok növekvő mennyiségge mögött más okok is meghúzódhatnak.
Ráadásul ez azt is megmutatja, a befektetők egyelőre nem kapkodnak, hogy mielőbb bitcoint vehessenek.

A gyors növekedés nem 100% bikás jel

Ha a közelmúltban követted a Twitteres kriptoközösség aktivitását, láthattad, hogy a stablecoinok kibocsátói – a Tether, Gemini, Binance többek között – gyors ütemben hajtják a nyomtatóikat.
Csak a múlt héten, két egymást követő napon 120 millió dollár értékben nyomtattak új USDT-t.
Az FTX tőzsde, és az Alameda Research kriptós befektetési alap ügyvezetője, Sam Bankman-Fried szerint ez a gyors növekedés három faktor együttes hatásának tudható be.
A magánbefektetők, elsősorban Ázsiából szeretnének dollárhoz jutni. Még ha ezt az állítást nem is fogadjuk el teljesen, akkor is köztudott tény, hogy sok kínai befektető csak a Tether megoldásán keresztül tud hozzáférni a piacokhoz.

  • Az a nézet is egyre jobban teret nyer, hogy az USDT segítségével nagyon könnyen mozgatható a pénz a világ körül, még ha a bitcoinnal nem is akarunk foglalkozni.
  • A befektetők pedig eladják a kriptóikat, hogy fedezzék más ügyleteiket, valamint, hogy csökkentsék a kockázataikat.
  • Erre utalhat az is, hogy az USDT mellett a többi stablecoin is kifejezetten gyors növekedést tapasztalt az elmúlt hónapok során.

Ha pedig ezt a három dolgot összességében nézzük, azt látjuk, hogy a bitcoin vásárlás nem is olyan nagy jelentőségű most a stablecoinok esetében.

A kilátások azért bíztatóak

Persze egyes elemzők és piaci szereplők véleménye még nem teljes bizonyosság, hiszen vannak arra utaló jelek is, hogy a jelenlegi eladói nyomás könnyen átfordulhat vásárlói igénybe.
A Messari ügyvezetője, Ryan Selkis elmondta, az általuk gyűjtött adatok alapján az egyes tőzsdéken körülbelül 3 milliárd dollárnyi stablecoin várakozik.
https://twitter.com/twobitidiot/status/1250979847536590849
Az, hogy ezeket nem utalták ki onnan, arra utalhat, hogy a befektetők szeretnék visszaváltani bitcoinra vagy más kriptopénzre.

„Ha a befektetők ténylegesen ki akarnak szállni a kriptóból, akkor visszautaltatják a pénzüket a bankszámlájukra. Ehelyett azt látjuk, hogy minden eddiginél nagyobb összeg vár ugrásra készen a piacon.”

Olvastad már? Kereskedés Konyhanyelven 6. rész – az Order Book

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!