Csalódást okozhat a befektetők számára a feleződés

-

A bitcoin hamarosan bekövetkezendő feleződésére már évek óta úgy tekintenek, hogy hatalmas lökést adhat a kriptopénz számára. Sok befektető bízik benne, hogy a bányászdinamikák megváltozása valóban megdobhatja a bitcoin árfolyamát.
Fontos azonban hozzátenni, hogy vannak problémák ezzel a jóslattal és egy kripto befektetési vagyonalap szerint hamis feltételezésekre épül ez a bika narratíva.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Egy statisztikai modell megpróbálta megjósolni a feleződés utáni lehetséges árfolyamot, de csak a szimuláció töredéke mutatja azt, hogy jelentősen emelkedhet a bitcoin értéke az esemény után.

Egy befektetési alap szerint „hamis alapokra” épül a feleződés bika narratívája

A seattle-i székhelyű Strix Leviathan kriptobefektetési alap nemrég azt mondta, hogy a feleződés körüli narratívák nagy része hamis alapokra épül.
Az esemény 21 nap múlva várható, és sokak szerint rövid távon bika hatása lehet, mivel a csökkent blokkjutalom miatt a bányászok kevesebb bitcoint fognak eladni, amíg nem növekedik az árfolyam.
Ez jelentősen csökkenteni fogja a bányászok eladási nyomását, így az ár növekedésnek indulhat.
A Strix Leviathan úgy véli, miszerint ez a narratíva arra alapoz, hogy a bányászok jelenleg minden olyan bitcoint eladnak, amit kibányásznak – ez viszont egy hamis feltevés.

„A valóság az, hogy a bányászok nem adnak el mindent. Jelentős mennyiségű bitcoin marad a számlájukon, mivel ők is spekulálnak és bitcoinalapú hiteleket vesznek fel, hogy terjeszkedjenek. A készlet csökkenésének hatása az árfolyamra a legjobb esetben bizonytalan a legrosszabban pedig minimális.”

A szimulációk szerint nem várható bika piac

A legújabb gazdasági szimulációk is megerősítik ezt: azt mutatják, miszerint nagyon kicsi az esélye, hogy a bitcoin hatalmas bika piacba léphet a feleződéssel.
A Skew blokkláncelemző cég nemrég egy Twitter-üzenetben osztotta meg 100 szimulációjának eredményét. A szimulációk csupán 5%-a vitte 9000 dollár fölé az árfolyamot, és szintén 5% esett be 5000 dollár alá.”

„Az opciós piacok is fokozott kockázattal számolnak a következő hónap során. 100 szimulációt végeztünk a bitcoin lehetséges árfolyamáról a következő hónapra, május 19-én 80%-os mozgékonysággal számolva. 5 szimuláció eredményezett 9076 dollár feletti, és 5 eredményezett 4947 dollár alatti árfolyamot.”

A rendszert a 2019-es májusi kockázatok alapján állították be. Hasonlót alkalmaztak 2019 decemberében is, amikor 5 szimuláció jósolt 25 000 dollár feletti és 5 szimuláció jósolt 1300 dollár alatti árfolyamot.
A szimulációk alapján elmondható, miszerint statisztikailag valószínű, hogy a feleződés nem lesz jelentős pozitív hatással az árfolyamra, ez pedig csalódást okozhat a befektetők számára.

Olvastad már? Peter Brandt: Az alacsony elfogadottság az árfolyamokra is veszélyt jelenthet

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 02.28.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin árfolyama továbbra is 59.000 dollár felett tartja magát, és a Relative Strength Index (RSI) felfelé mutatójával további emelkedés várható. Ez emelkedő lendületet sugall,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!