Peter Brandt: Az alacsony elfogadottság az árfolyamokra is veszélyt jelenthet

-

Ahogy az ár még mindig 7000 körül mozog, a bitcoin a jelek szerint még mindig a céges világ pereméig jutott csak.
Ahogy az egyik legismertebb, a tradícionális pénzvilágból érkező támogatója fogalmaz, „a bitcoin nem biztos, hogy beváltja az elképzeléseket” így, hogy az árak stagnálnak.

Válts stabilcoinokat a CoinCashnél! Kattints a részletekért!

Peter Brandt egy twitter-beszélgetés során osztotta meg a nézeteit, amelyek szerint az alacsony céges érdeklődés azt jelzi, a technológiának egyelőre nincs meg a forradalmi hatása, amelyet sokan várnak tőle.

Brandt: a bitcoin értéktároló

A guru elfogadja a bitcoin, mint értéktároló szerepét, és egy kiutat a fiat pénzek hegemóniájából, de ezzel együtt jelenleg még nem tört ki a keretei közül.

„A világkereskedelem hány százaléka bonyolódik kriptón keresztül? Hány multicég használja a mindennapi pénzügyeiben?”

Mikor Brandt ezeket a sorokat írta, az USA olajpiaca is éppen történelmi zakót élt át, az árak negatív tartományba zuhanásával.
Az, hogy most a bitcoin kevésbé reagál az olaj helyzetére, akár komolyabb veszteséghez is vezethet később. Ezzel szembe viszont a legtöbb támogató úgy véli, a közelgő felezés mindenképpen emelkedő pályára állítja az árfolyamot.
Ahogy már nem először kapják fel a gondolatot a sajtóban, a Bitcoin Standard szerzője, Saifedean Ammous nemrégiben ismét elmondta, ha az új kibocsátás felére csökken, az ár csak akkor marad ugyanennyi, ha az igény is azonnal a felére csökken.

„Ettől még nem utálom”

Brandt számára, bár a bányászati oldalról jövő érvek is megállják a helyüket, az okoz aggodalmat, hogy egyelőre hiányzik a való világbeli felhasználás.

„Én csak arra vagyok kíváncsi, hogy a bitcoin mikor fogja beváltani a hozzá fűzött nagy reményeket? És attól, hogy felteszem ezt a kérdést, még nem utálom a BTC-t.”

Egy további kommentben kifejezetten erősnek nevezi a bitcoin technológiáját. Viszont egy elmélet szerint a nagy cégek, különösen a pénzügyi területen működők, saját magukat lőnék lábon, ha áttérnének a bitcoin használatára.
Max Keiser, a Keiser Report házigazdája szerint is ez a helyzet, a mostani problémák rávilágítanak arra, hogy a bankok, és a szélesebb pénzszektor tagjai a legnagyobb nyertesei a kormányok pénzpolitikájának.
Ráadásul az utóbbi évtizedekben azok meghatározóivá is előléptek.
Minél nagyobb egy cég, és minél több felső kapcsolattal rendelkezik, annál valószínűbb, hogy mentőcsomagot kap a kormánytól, ha szükséges.
Ehhez frissen nyomtatott dollárt használnak. Ezzel egy időben pedig a kisebb cégek elbuknak, a vagyonuk pedig átkerül a bankokhoz.

Olvastad már? Kereskedés Konyhanyelven 6. rész – az Order Book

Forrás: cointelegraph.com
Kiemelt kép: u.today
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!