Egy bitcoinbálna szerint egyetlen tényezőn múlhat egy elhúzódó áremelkedés

-

A bitcoin árfolyama április 2-a óta oldalazik, háromszor is elutasította a 7300 és 7400 dollár közötti ellenállási szintet az elmúlt 18 nap során.
Joe007, a Bitfinex legnagyobb bálnája jelenleg short pozíciót tart nyitva, és arra számít, hogy rövid távon csökkenhet a bitcoin értéke.
Amikor arról kérdezték, hogy egy 50%-os emelkedés a jelenlegi 7170 dolláros árfolyamról érvénytelenítené-e a medve piacot, azt felelte, hogy még ez sem vezetne a piac teljes megfordulásához

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Szóval mégis mit kell elérnie a bitocinnak egy elhúzódó áremelkedéshez?

A bitcoin globális forgalmának jelentős hányadát olyan határidős tőzsdék nyújtják, amelyeken akár 125-szörös tőkeáttéttel is lehet kereskedni. Ez azt jelenti, hogy a kriptopénz forgalma nagyrészt hitelekből származik.
Ezzel az a probléma, hogy egy ilyen túlhitelezett piac esetén a bitcoin kilengése lavinaként likvidálhat pozíciókat, mely hatalmas áringadozást okozhat.
2019 októberében a bitcoin értéke 48 óra alatt 7400 dollárról 10 600-ra emelkedett. Több elemző szerint is Hszi Csin-ping kínai elnök váratlan blokklánctámogatása okozta az emelkedést, de az is lehet, hogy a kereskedők a hír meglovaglásával minél magasabbra próbálták tolni az árfolyamot.
Joe007 ezért úgy hiszi, hogy a medvés szemlélet érvénytelenítéséhez a valós kereskedelmi forgalomnak kell emelkednie.
Elmondása szerint:

„Ha a bitcoin értéke természetes módon 50%-ot emelkedne megfelelő forgalommal, akkor érvénytelenné válna a medve piac. Egy olyan hirtelen, tőkeáttétalapú emelkedés, mint amely január-februárban zajlott le nem jelentene semmi.”

A valós forgalom egy kulcsfontosságú mutató, amely arról ad információt, hogy valódi befektetők vásárolják-e fel a bitcoin fennmaradó készletét.
Ha a bitcoin értéke a forgalom nélkül növekszik, de csak a határidős szerződések miatt, akkor a 2019-es eséshez hasonló eseményeket tapasztalhatunk, amikor is 10 600 dollárról 6400 dollárig esett az árfolyam.
Ahhoz, hogy a bitcoin értéke hosszasan emelkedjen, jelentősen meg kell gyarapodnia a hagyományos és intézményi befektetők vásárlásainak.

Az intézmények bitcoinvásárlásba kezdtek

A Grayscale 2020 első negyedévi jelentése alapján, a Grayscale bitcoinalapjához hasonló termékek forgalma január és március között 88%-ban az intézményektől származott.
A cikk szerint:

„A negyedéves tőkebeáramlás 88%-a intézményi befeketőktől származott, melyeknek jelentős hányadát kockázati alapok teszik ki. Számos termék szerepel az ilyenfajta alapok portfóliójában, mint több stratégiájú befektetések, globális makró, arbitrázs, long/short részvények, eseményalapú befektetések és kriptopénzalapok.”

Ha a bitcoin készlete intézményekhez kerül, akkor ez fenntarthat egy közepes távú növekedést, mivel az ezek általában hosszabb távban gondolkodnak.
Az elmúlt hetek során az intézmények magas árakat fizettek, hogy befektessenek a kriptoeszközökbe. Ez a tény is azt jelzi, hogy továbbra is jelentős az érdeklődés a kriptopénzek iránt.

Olvastad már? 5 dolog, amely a héten befolyásolhatja az árakat

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin előrejelzés: Michael Novogratz szerint 150.000 dollárra emelkedhet

A bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) körüli lelkesedés nem mutatja a lanyhulás jeleit, és a várakozások szerint az ágazatban tartós növekedés és elfogadás várható. Michael Novogratz,...

Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Az Ethereum (ETH) bizalmának figyelemre méltó megnyilvánulásaként a kriptopénz bálnák együttesen mintegy 64 millió dollár értékű ETH-t vontak ki a főbb tőzsdékről - jelentette a...

Márciusi altcoinok megfigyelése a Solana árnyékában

Vendégbejegyzés A kriptopiac napjainkban jelentős átalakulásnak lehet tanúja, amit a Solana (SOL) figyelemre méltó útja és a skálázható, biztonságos és decentralizált web3 platform előmozdítását célzó stratégiai...

A Solana egy hét alatt 10%-ot esett

A Solana (SOL) az elmúlt 24 órában 100 dollár alá csúszott, mielőtt a befektetők vásárlásai a CoinMarketCap szerint a cikk írásakor 101 dollárra emelkedtek. Az ötödik...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!