A Chainlink értéke év eleje óta megduplázódott

-

A Chainlink natív kriptopénze, a LINK értéke már több mint 180%-ot emelkedett márciusi mélypontja óta, ezzel az olyan kriptopénzeket is felülmúlta, mint a bitcoin vagy az ether.
A link értéke szombaton 3,84 dolláron csúcsosodott ki, miután a ParaFi Capital, a MakerDAO platform mögött álló cég bejelentette, hogy a link kriptopénzt is fedezetként fogja használni a DAI stabilkoinhoz.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A cég szerint a link nagyon vonzó „összpiaci értékkel, likviditással és spekulációval rendelkezik”, így segíthet tartani a DAI dollárhoz kötött értékét.

„Kontextusként, a vezető Aayve kölcsönprotokoll közel 20 millió dollárnyi linket használt fedezetként január közepe óta.” – írta a ParaFi. „A link összértéke több mint egymilliárd dollár, emellett az egyik legjobb likviditással bíró ERC-20-token. A token relatíve decentralizált és nincs ismert „lekapcsolási” mechanizmusa.”

A spekuláció még több felhasználót hozott a Chainlinknek. A link tárcák száma a múlt héten naponta átlagosan 1400-zal gyarapodott, így elemzők szerint tovább növekedhet a link értéke.

Év eleje óta megduplázódott a link értéke

A Chainlink-jóslatok rövid távon egyelőre megbízhatónak bizonyultak. A kriptopénz dollárárfolyama hétfőn 6,26%-ot emelkedett 3,79 dollárra, amely azt mutatja, hogy a kereskedők kitartanak a magasabb árfolyamok mellett.
Ezzel a lépéssel a link év eleje óta megduplázta értékét.
A bitcoin ehhez képest éves szinten 0,21 százalékos mínuszban van.

A link értéknövekedései emellett messze meghaladják a hosszú távú, 200 napos mozgóátlag értékét. A fenti ábrán szereplő kék hullám pszichológiai támaszszintként viselkedhet, ahol link felvásárlása zajlik.
További emelkedésekkel a link értéke a 4,1 dollárt is próbára teheti. Ha ezt sikerül áttörni, akkor a következő cél a 4,81 dollár lehet.

Az értékcsökkenés kockázata

A feltörekvő kriptopénz legnagyobb kockázata az lesz, hogy a befektetők kihasználják-e a lehetséges profitokat.
Ha a MakerDAO körüli felhajtás csillapodni fog, a kereskedők eladhatják a linkjüket, hogy bitcoinra, vagy fiatra váltsák pénzüket.
Ehhez az is hozzájárulhat, hogy a koronavírus miatt az intézmények és hagyományos befektetők kereslete is egyre nő a dollár iránt.
Az alacsony forgalom is értékcsökkenéshez vezethet közepes távon. A link értéke alacsony forgalom mellett növekszik, amely azt mutatja, hogy egyre kevesebb kereskedő vesz részt a jelenlegi bika piacban.
Egy stop-loss eladással azonban minimalizálhatjuk a hirtelen esések kockázatát.

Olvastad már? 5 dolog, amely a héten befolyásolhatja az árakat

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!