5 dolog, amely a héten befolyásolhatja az árakat

-

Az olaj ára 10 dollár körül van, a részvények majdnem rekordáron cserélnek gazdát, mégis milliós nagyságrendű az új munkanélküliek száma. A bitcoinnak is jut aggódnivaló a hétre.
Az olajár úgy néz ki, támaszt talált, a BTC pedig tartja a 7000 dollárt, sőt, ez a szint ellenállásként szolgál most.
A tradícionális piacok ingadozó hét előtt állnak, nézzük, mi várhat a bitcoinra a következő napokban. Ahogy láthatjuk, a hét viszonylagos nyugalommal indul, és a BTC/USD páron a hétvégén sem láttunk nagy mozgolódást.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A 7000 dolláros szint közel egy hete tartja magát, az elemzők szerint pedig egyelőre nem várható emelkedés, a 200 napos mozgóátlag és az éves árszint is ellenállásként működik most.
A bitcoin 7300-on kezdte az évet, a 200 napos mozgóátlag pedig 8000 körül van jelenleg.
Michael van de Poppe piaci elemző szerint „át kell törnünk az éves szintet, és csak utána indulhatunk tovább a 7600 irányába.

Az elsődleges céláraim 6600-6800 dollárnál vannak, ahogy a 7200-7250 megfogja az emelkedést.”

Az 50 napos mozgóátlagot mindenesetre sikerrel vette a bitcoin, már fölötte vagyunk.

Évtizedes mélyrepülésben az olaj

A tradícionális piacok továbbra is változékony képet mutatnak, a várakozások szerint – és ahogy a WTI olaj ára csökken – a 10 dollár most támaszként szolgál az olaj számára.
Ez az árszint utoljára 1999-ben volt valóságos, a 10 dollárt pedig még régebben láttuk. A Macrotrends adatai szerint egészen 1987-ig kell visszamennünk, hogy láthassuk a rekordalacsony, 10,82 dolláros árfolyamot.
Még az USA elnöke, Trump is úgy véli, nem lehetetlen a hordónkénti egy számjegyű ár sem. Ezt egyszerűen úgy foglalta össze a mainstream média, hogy „most senkinek sem kell az olaj”.

A részvények szárnyalnak, de létszámnövelés nincs

Önellentmondásos helyzet, de annak ellenére, hogy hatalmas a munkanélküliség, a részvények ára új magasságokba emelkedik. A kormányok pedig éppen helikopterpénzzel próbálják felszínen tartani a tömegeket.
Ahogy a szakkommentátor, Holger ZSCHaepitz is megjegyezte, a technológiai cégek papírjai alig 7%-kal járnak az eddigi csúcsuk alatt.
A márciusi zuhanás óta továbbra is úgy tűnik, van korreláció a bitcoin és a részvénytőzsde között.
Mindenesetre ez a paradoxon egyre jobban tetten érhető, és a bitcoin ismertebb támogatói sem hagyják szó nélkül.
Max Keiser például úgy fogalmazott, hogy amit most látunk, az egyszerűen a vagyon átirányítása a cégektől és a dolgozóktól a bankok és az államok irányába.

Közeleg a felezés

A BTC harmadik blokkjutalom-csökkentése már csak pár hétnyire van tőlünk. Az új blokkokért járó jutalom egyik pillanatról a másikra felére fog redukálódni, a bitcoin pedig még keményebb pénz lesz utána.
Saifedean Ammous, a The Bitcoin Standard szerzője egy interjúban egyszerűen el tudta magyarázni, miért lesz hatással a felezés az árfolyamra.
Ha az újonnan létrejövő mennyiség a fele lesz, a mostani árszint megtartásához az igénynek is azonnal a felére kell csökkennie.
Ezen alapul PlanB egyre népszerűbb stock-to-flow előrejelzése is, amely szerint 2020 végére a bitcoin a 30000 dolláros szinten fog mozogni.

A nehézség is változik

A múlt héten a bányászati nehézség 8,5%-kal növekedett, ennyivel több erőforrás kell a sikeres blokktalálathoz.
A múlt havi zuhanás után ez a nehézségi újrakalibrálás végre emelkedést hozott, és bikás jelnek számít az elemzők körében.
A nehézség kulcsfontosságú része a Bitcoin működési mechanizmusának, hiszen az ár rövid távú fluktuációja önmagában nem befolyásolja, hogy könnyebb vagy nehezebb blokkot találni.

Olvastad már? Hatalmasat ugrott etherutalások forgalma, mi ennek az oka?

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

Vendégbejegyzés A Scotty the AI egy igazán ügyes kriptoérme, a befektetők el is kényeztetik az előértékesítése során. A számláló eddig 779 ezer dollárnál jár, és természetesen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!