PlusToken 2.0? Ismét milliókat szedett össze ez Bitcoin-ponzi

-

A PlusToken egy olyan „kriptopénz” volt, amely hatalmas megtérülést ígért megvásárlása után. Ezzel a csalással több milliárd dollárnyi kriptopénzt loptak el 2019 során.
A projekt egyik napról a másikra köddé vált, az üzemeltetők pedig egy üzenetben közölték, hogy „leléptek a pénzzel.”
A legutóbbi csalás mértéke azonban nem szabott gátat annak, hogy egyesek újabb szélhámosoknak dőljenek be.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Megjelent egy új Ponzi-csalás

Dovey Wan, a Primitive Ventures üzlettársa szerint egy új csalás ingyen bitcoint ígér az emberek tárcájába és „jelentős népszerűséget” szerzett Ázsiában az elmúlt hetek során.
(Hozzászólásképpen: a csalásnak nincs konkrét ismert neve, legalábbis magyarul nem lenne értelme, így csak csalásnak vagy átverésnek hívjuk.)
Pontosan nem tudni, hogy milyen mértékű megtérülést reklámoznak, de Wan elmondta, hogy már 180 000 bitcoint sikerült kicsalni az emberekből, melyet az érdeklődök zárolták azért, hogy „leszerződjenek” és „megtérülésre” tegyenek szert.
Wan szerint ez egy egyszerű Ponzi-csalás

Valójában nincs meg a 180 000 bitcoin

Fontos megemlíteni, hogy a 180 000 bitcoin megléte – amely nagyjából 1,3 milliárd dollárt ér a bitcoin jelenlegi árfolyamán – nincs megerősítve.
A BitInfo, a legnagyobb tárcák nyomon követője nem észlelt olyan nagy tárcát, amely megfelelne ennek a 180 000 bitcoinos összegnek a csalás weboldala alapján.
Molly, – aki korábban a Bitcoin Magazine kínai részlegénél dolgozott – elmondta, miszerint egy kínai médiacég cikke alapján „sokan küldtek bitcoint a csalóknak”. és így beazonosították a csalók tárcáját, melyre mindösszesen több száz, nem pedig több szárezer bitcoin érkezett.
Wan értesülései szerint eddig csupán 5000 bitcoint sikerült elcsalni.

Ez még mindig 36 millió dollár, de ez messze van a PlusToken több milliárdos csalásától.

Wan hozzátette, hogy a 180 000 bitcoin és a valós szám közötti különbség abból eredhet, hogy a csaló üzemeltetője máshogy számolja a „szerződésben” lévő bitcoinok mennyiségét.
A „szerződés” szerint a befektetőknek több 0,001 bitcoinnyi jutalékot kell befizetniük a részvételhez, így több koin mozog új címekbe, melyeket hozzáadnak a szerződtetett összeghez.
Egyesek szerint azért túlozzák el a tárcán lévő összeget, hogy több hitelt adjanak a csalás hihetőségének.
A NotSoFast nevű kriptobányász szerint:

„Biztos vagyok benne, hogy a 180 ezer bitcoint visszavásárlással kapták, vagy szimplán csak hazudnak egy nagy, megerősíthetetlen számról.”

Milyen hatással lehet ez a bitocinpiacokra

A csalás még nagyon új, így érdemes lebeszélni a lehetséges áldozatokat. A PlusToken egyik legnagyobb problémája az volt, hogy a kriptoközösség sem tudott róla addig, amíg el nem tűntek a pénzek – ezt viszont most még korán elkaptuk.
Ha ez a csalás sikeresen elterjedne, akkor az egész piacra hatással lenne, mint ahogy a PlusToken 2019-ben több tízezer bitcoint és több milliónyi ether is el tudott lopni.
Volt, hogy a PlusToken naponta 1000-1500 bitcoint adott el különböző kriptotőzsdéken, amely egybeesett azzal, hogy júniusban 14 000 dollárról 7000 dollárra esett a bitcoin árfolyama.
A Chainalysis is észrevette ezt az összefüggést, több grafikont is megosztottak, melyek azt mutatják, hogy a

„PlusToken eladásai egybeestek a bitcoin árfolyamának csökkenésével.”

Hasonló eseménysorozat követheti ezt az új csalást is, ha elterjed a következő hónapok során, egyre több koint fognak összeszedni és eladni, ha már fenntarthatatlan lesz a Ponzi, így nagyot eshet a bitcoin értéke.
Addig azonban sokat nőhet a bitcoinárfolyam, ahogy a bitcoin értéke nagyot emelkedett 2019 eleje során, és amely egybeesett a PlusToken csalás gyarapodásával.
Wan azzal viccelt:

„Soha nem fogom shortolni a bitcoin, amikor egy újabb Ponzi van kialakulóban.”

Olvastad már? Roger Ver nem tud kivergődni a tranzakciós díjak tengeréből

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!