Piaci robbanás várható, ha a bitcoin áttöri a következő szintet

-

A bitcoin árfolyama nagyon változékonynak tűnhet, a kriptopénz az elmúlt két hét során mégis konszolidációs fázisban volt, a 6000 dolláros szint teteje és a 7000 dolláros szint alja között, egy 7470 dolláros csúccsal.
A bitcoin nehéz helyzetben van: ha 6700 dollár alá kerül akkor felvásárolják, 7300-7400 dolláron viszont masszív ellenállással szembesül a szint történelmi jelentősége miatt.
Azonban egy ismert kriptoelemző szerint egy bizonyos ellenállás áttörése után gyors emelkedésnek indulhat az árfolyam.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ha a bitcoin áttöri ezt a szintet az igazolja a bikákat és helyben hagyja a medvéket

A több mint 200 000 követővel rendelkező CryptoYoda nevű kereskedő szombaton adta ki legújabb, technikai elemzési hírlevelét, a Letters from Dagobah-t.
Ebben elmagyarázza, hogy a piac jelenleg medve irányba hajlik, egy emelkedő ék formáció és egy fej és nyak alakzat miatt, melyek ismert medve jelek.
Ha a bitcoin áttöri a 7475 dollárt, akkor ez megdőlne, „a medvék pedig kiszorulnának pozíciójukból és a long pozíciók felvásárolnák a medvék szenvedéseit.”

„Egy ilyen kiugrással a short pozíciók nagy része likvidálásra kerülne, így a hatalmas vásárlási forgalom jelentős áremelkedéssel járna, különösen azért, mivel a vásárlók már túlvitték az árfolyamot az ellenállási szinteken.”

Ha a bitcoin új csúcsra kerülne, akkor az azt jelentené, hogy a jelenlegi konszolidáció egy bika piac előmenetele volt, így könnyen 8000 dollár fölé mehet az árfolyam.
Az elemző szerint, ha megtörténik az áttörés, akkor „jelentős ellenállási szintek” jelentkezhetnek a 100 és 200 napos exponenciális mozgóátlagoknál, 7600 és 7900 dollárnál.

Ingatag játszma

Ha a bikák sikerrel akarnak járni, akkor gyorsan kell cselekedniük, mivel az elemző szerint kezd növekedni az eladási nyomás.
Avi Felman, a BlockTower kriptoalap elemzője és kereskedője pénteken megfigyelte, hogy két technikai jel is arra utal, hogy korrekció várhat a bitcoinra:

  • A Tom Demark-mutató egy időalapú jel, amely „9” gyertyát fest fel, hogy jelölje a fordulatokat és egy eladási „9”-et mutatott a három napos grafikonon. Az előző 3 napos 9-es megjósolta a március közepén kialakult mélypontot és a 2019. decemberi mélypontot a 10 500 dolláros korábbi csúcsról.
  • Az ether jelenleg nem tudja áttöri az 50 napos és 200 napos mozgóátlagokat.

DonAlt emellett hozzátette, hogy a jelenlegi napi gyertyák nem voltak „túl rosszak”, és „nagyon hasonlítanak arra, amikor elértük a 10 000 dolláros csúcsot”, ezzel párhuzamot vonva a bitcoin jelenlegi és februári ármozgása között.

Olvastad már? Hatalmasat ugrott etherutalások forgalma, mi ennek az oka?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!