Roger Ver, a Bitcoin Cash híres szószólója több ezer dollárt költött egyetlen Bitcoin-tranzakcióra annak idején.

Állítása szerint többször is ezer dollárokat fizetett tranzakciós díjként.

„Több ezernyi dollárt fizettem egyetlen tranzakcióért a Bitcoin hálózatán, többször, mint az megszámolni tudnám” – mondta Ver abban a videóban, amelyet a Bitcoin Meme Hub Twitter-oldalt közölt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Bitcoin 2017-es elágazása újításokat hozott a díjakban és a sebességben

2017-ben a Bitcoin lánca kettévált, és létrejött a Bitcoin Cash – hivatalosan is kettéosztva ezzel az addig egyetérteni nem tudó közösség tagjait.

A nagy méretű blokkokat támogatók gyorsabb tranzakciókat és alacsonyabb költségeket akartak. Ezek kerültek az elágazás BCH-oldalára.

A Bitcoin Core szószólói meg akarták tartani az alacsonyabb blokkméreteket, részben azért, hogy ezzel segítsék, hogy a BTC decentralizált maradjon.

A Bitcoin Cash közössége 2018-ban aztán maga is kettéoszlott, amikor létrejött a Bitcoin Satoshi Vision.

Ver gyakran hivatkozik a tranzakciós díjakra

A kriptoágazat jól ismert személyisége mindig azzal érvel, hogy a BTC díjai magasak, maga a hálózat nem túl használható, lassú, drága és skálázhatatlan.

Április 7-én a Braclayrab nevű Twitter-felhasználó arról posztolt, hogy „ha a Bitcoin hálózatán mindenki egyszerre szeretné megmozdítani a vagyonát, az 165 napig tartana”.

„Ez csaknem 6 hónap” – mondta egy április 9-ei videóban a Reddit-posztra válaszul. „Ez senki másnak nem tűnik borzalmasnak.”

A felhasználók hasonló negézségekkel találkozhattak a 2017-es, 20 ezer dolláros bikafutam idején, valamint 2018 elején, amikor a tranzakciós költségek és a megerősítés ideje is az egekben volt.

Ver gyakran hivatkozik arra a tényre, hogy a Bitcoin Core lassú és drága hálózat, és a BCH-ra mutogat alternatívaként.

Ezzel szemben a BTC támogatói, mint Jimmy Song programozó gyakran említi az érme másik oldalát, mégpedig azt, hogy a BTC a kisebb blokkok révén jóval decentralizáltabb.

A Bitcoin Cash nemrég esett át a blokkjutalom-feleződésén, megelőzve ezzel a Bitcoin májusra időzített halvingját.

Olvastad már? Mark Cuban és Tyler Winklevoss összeveszett a Bitcoin összetettségén

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂