Mark Cuban és Tyler Winklevoss összeveszett a Bitcoin összetettségén

-

Mark Cuban és Tyler Winklevoss összeveszett azon, amikor a bitcoin összetettségét a kosárlabdához hasonlították.
Annak ellenére, hogy már több mint egy évtizede jelen van, a bitcoint nem túl könnyű megérteni.
Még olyan jelentős bitcointámogatók is beismerték, hogy a bitcoin egyelőre túl összetett a tömeges elterjedéshez, mint Tim Draper.
Ugyanakkor két ismert figura vitátba szállt a Twitteren a bitcoin összetettségéről.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Vitaindító: Cuban meggondolná a bitcoint, ha annyira egyszerű lenne, hogy még „a nagyi is tudná használni”

Mark Cuban, az egyik legismertebb bitcoinszkeptikus inkább banánokba fektetne, mint bitcoinba. Cuban korábban az összetettsége miatt kritizálta a bitcoint egy április 15-ei, Anthony Pomplianóval közös interjúban.
Beszélgetés közben a Dallas Mavericks NBA-csapat tulajdonosa elővett egy ismert narratívát, miszerint a bitcoinnak olyan könnyűnek kell lennie, hogy még „a nagyi is használni tudja”, mielőtt tömegesen elterjedne.
Amikor arról kérdezték, hogy mi változtatná meg álláspontját Cuban azt felelte, hogy ez egyszerű:

 „Annyira egyszerűnek kell lennie, hogy szinte gondolkodnunk se kelljen. Teljesen gördülékenyen kell működnie úgy, hogy bárki megértse elsőre. Több dolog is van, amely bonyolulttá teszi a bitcoint: a feleződés, a bányászás.”

Tyler Winklevoss megkérdőjelezte Cuban kedvenc sportjának összetettségét és megindult a vita

A kriptoközösség egyes tagjai valóban egyetértenek abban, hogy a bitcoint meglehetősen nehéz használni, ennek ellenére Tyler Winklevoss, a Gemini tőzsde alapítója is beszállt a vitába.
Tyler szerint, ha valaki nem ismeri a játékszabályokat, akkor a kosárlabda is épp olyan összetett lehet, mint a bitcoin.

 „Több dolog is van, amely bonyolulttá teszi a bitcoint: a feleződés, a bányászás.” @mcuban a kosárlabda szabályai sokkal bonyolultabbak, de ettől még nincs hátrányban [a többi játékkal szemben].”

Cuban kevesebb mint 10 percen belül válaszolt is Winklevoss megjegyzésére:

 „Az egyiket egy James nevű srác indította egy edzőteremben egy labdával és egy kosárral, hogy gyerekeket szórakoztasson. A másikat egy ismeretlen ember indította, akinek senki nem tudja a kilétét, egy számítógépen és egy algoritmussal, amin több millió ember vitatkozik. Melyik az egyszerűbb?”

Winklevoss szerint mindkét eredettörténet „érdekes történelmi szempontból.” Ezután újabb vitába szállt, azt sugallta, hogy senkit sem érdekel a kosárlabda:

 „Szerintem, ha egy @dallasm games meccsen összeszednénk pár rajongót és megkérdeznénk, hogy tudják-e, hogy a játékot egy James nevű srác találta ki, akkor kevesebb, mint 1%-uk tudná és senkit sem érdekelne.”

Több évnyi kételkedés után Cuban egy meglehetősen vegyes üzenetet közölt a bitcoinról 2019 végén. Decemberben azt mondta, a bitcoin egy „megbízható pénzügyi eszközzé válthat.”
2019 szeptemberében Tim Draper milliárdos befektető és bitcointámogató azt mondta, hogy az emberek továbbra is a fiat pénzeket részesítik előnyben a bitcoinnal szemben. Szerinte a fiat pénzek egyelőre könnyebb fizetési lehetőséget biztosítanak.
Draper szerint a bitcoin összetettsége a legnagyobb akadály a tömeges elterjedés elérése előtt, majd hozzátette, hogy „a mérnökök nem tették mindenki számára egyszerűvé annak felhasználását.”

Olvastad már? Egy technikai mutató szerint egy bika piac határán lehet a bitcoin

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Kivezetik az USDC tokent a Tron hálózatál

A Circle, az USDC stablecoin kibocsátója bejelentette, hogy a továbbiakban nem támogatják a Tron hálózatát. A token-létrehozást azonnal leállították, a jelenlegi készlet pedig 2025 februárjáig...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!