Tim Draper, a milliárdos befektető egy október 10-i Medium-bejegyzésben osztotta meg a gondolatait a kormányzás jövőjéről.

Várakozási szerint a bitcoin – több más új technológiával karöltve – meg fogja változtatni, hogy a világ kormányai hogyan tudnak tovább működni.

A bitcoint a startupok pénzének nevezte, és annak decentralizált, határok közé nem szorítható természete miatt hiszi, egységet hozhat a világba:

„A bitcoinnal, és a decentralizációval amely vele jár, a földrajzi határok egyre kevésbé fognak számítani. A gazdaság többé nem a diktátorok, a sarcolók és az adószedők kegyelmén fog múlni. Hiszem, hogy hosszú távon – üzleti, gazdasági téren legalábbis – egységes világ leszünk.”

A bitcoin felszámolja a törzsi berendezkedést

Draper szerint a bitcoin megszünteti a törzsi nyomást a társadalmakon, és megismétli, amelyet már máskor is hallottunk tőle: „a törzsi berendezkedés haldoklik”.

A hatalom megtartására tett próbálkozásokat egy bukott király üvöltéséhez hasonlítja:

„A törzsi berendezkedés haldoklik. És ahogy a dzsungel haldokló királyának az üvöltését, úgy halljuk most a politikai vezetők szavát. A mellkasukat döngetik, és visszaforgatnák a világot abba az állapotba, amikor csak törzsek léteztek.”

A cikkben megosztotta ötletét egy globális egészségbiztosítási rendszerről is, amely a jelenlegi megoldásoknál sokkal hatékonyabb lenne:

„A javak bitcoinban lennének, az igényeket okosszerződések kezelnék, és mindent mesterséges intelligencia felügyelne.”

Emellett elmagyarázta a nyugdíjakat illető elképzeléseit is, „amelyek nem politikai vezetőktől, hanem egyszerűen okosszerződésektől függnének”.

Ekképpen foglalja össze:

„A bitcoin néhány másik alapvető technológiával fel tudja gyorsítani, hogy törzsi társadalomból egységes világtársadalommá váljunk.”

Persze nem mindenki gondolja így, Mark Cuban, szintén milliárdos techbefektető saját bevallása szerint boldogabb lenne, ha bitcoin helyett banánnal rendelkezne.

Olvastad már? Kincskereső nyereményjáték a Kriptoworldön!

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.

Legyen szép napod! 🙂