Tim Draper: a bitcoin véget vet a „diktátorok és sarcolók” korának

-

Tim Draper, a milliárdos befektető egy október 10-i Medium-bejegyzésben osztotta meg a gondolatait a kormányzás jövőjéről.
Várakozási szerint a bitcoin – több más új technológiával karöltve – meg fogja változtatni, hogy a világ kormányai hogyan tudnak tovább működni.

A bitcoint a startupok pénzének nevezte, és annak decentralizált, határok közé nem szorítható természete miatt hiszi, egységet hozhat a világba:

„A bitcoinnal, és a decentralizációval amely vele jár, a földrajzi határok egyre kevésbé fognak számítani. A gazdaság többé nem a diktátorok, a sarcolók és az adószedők kegyelmén fog múlni. Hiszem, hogy hosszú távon – üzleti, gazdasági téren legalábbis – egységes világ leszünk.”

A bitcoin felszámolja a törzsi berendezkedést

Draper szerint a bitcoin megszünteti a törzsi nyomást a társadalmakon, és megismétli, amelyet már máskor is hallottunk tőle: „a törzsi berendezkedés haldoklik”.
A hatalom megtartására tett próbálkozásokat egy bukott király üvöltéséhez hasonlítja:

„A törzsi berendezkedés haldoklik. És ahogy a dzsungel haldokló királyának az üvöltését, úgy halljuk most a politikai vezetők szavát. A mellkasukat döngetik, és visszaforgatnák a világot abba az állapotba, amikor csak törzsek léteztek.”


A cikkben megosztotta ötletét egy globális egészségbiztosítási rendszerről is, amely a jelenlegi megoldásoknál sokkal hatékonyabb lenne:

„A javak bitcoinban lennének, az igényeket okosszerződések kezelnék, és mindent mesterséges intelligencia felügyelne.”

Emellett elmagyarázta a nyugdíjakat illető elképzeléseit is, „amelyek nem politikai vezetőktől, hanem egyszerűen okosszerződésektől függnének”.
Ekképpen foglalja össze:

„A bitcoin néhány másik alapvető technológiával fel tudja gyorsítani, hogy törzsi társadalomból egységes világtársadalommá váljunk.”

Persze nem mindenki gondolja így, Mark Cuban, szintén milliárdos techbefektető saját bevallása szerint boldogabb lenne, ha bitcoin helyett banánnal rendelkezne.

Olvastad már? Kincskereső nyereményjáték a Kriptoworldön!

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Telegramon.
Legyen szép napod! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!