5 ok arra, hogy a bitcoin jelentős áremelkedés felé haladhat

-

A gazdasági kilátások meglehetősen bizonytalanok jelenleg. A munkanélküliség emelkedése és a fiat elértéktelenedése mellett több okunk is lehet arra hogy bízzunk a bitcoinban.
A cikkben összeszedtük az 5 legfontosabb ilyen tényezőt.

A bitcoin értéke megtízszereződhet a feleződés után 1-2 évvel

A feleződés körüli bizonytalanságok és a gyenge árfolyam miatti lehetséges bányászkapituláció ellenére PlanB elemző és befektető továbbra is bizakodó.
Úgy hiszi, hogy a bitcoin értéke az előző feleződésekhez hasonlóan alakulhat. Nemcsak többet fog tanítani nekünk a piac „alapvető működéséről, de ezúttal 2 éven belül megtízszereződhet az árfolyam
Az S2F modell alapján a közösség ugyanis arra számít, hogy ez fog történni.

Senki nem fagyaszthatja be a bitcoinodat

Ez egy olyan alaptétel, mellyel bizonyára már tisztában vagy. A gazdasági válságok alatt azonban a bankok kereteket szabhatnak és befagyaszthatják a számláidat, így fontos észben tartani, hogy ha a saját tárcádon tárolod, akkor senki nem foglalhatja le a bitcoinjaidat.
Igazából még a tranzakciókba sem avatkozhat be egyetlen központi szereplő sem.
Egy JP névre hallgató bitcoinrajongó tegnap a Twitteren arról írt, hogy zárolták bankszámláját, mivel nem tetszett a banknak, amit vásárolt: bitcoint.

 „Ez egy jó emlékeztető arra, hogy miért is vásároltam bitcoint.

A bitcoin egy választás – nem erőltetik rád, mint a fiatot

Stephen Cole befektető a tegnapi nap folyamán emlékeztetett minket, hogy a bitcoin többről szól, mint a közvetítők nélküli utalásokról vagy a hatékony vagyontárolásról. A bitcoin egy jól megalapozott döntés arról, hogy elhagyod a jelenlegi rendszert:

 „Ez a szavazatom, így tüntetek, és egyedül ennek látom értelmét, hogy felvegyem a harcot egy igazságtalan, korrupt rendszerrel szemben.”

A bitcoin a központi irányítószervektől független

A Fed egyre több pénzt nyomtat, hogy kimentse az óriáscégeket, és a többi központi bankok lépéseinek köszönhetően a fiat pénzek értékvesztése hatalmas inflációhoz vezethet.
Sokan nem értik, hogy a pénzkészlet 20%-kal történő megnövelése azt jelenti, hogy az árak egyenes arányban fognak nőni.
Ilyen időkben fontos észben tartani, hogy senki nem szólhat bele a bitcoinba és azok nem értéktelenedhetnek el egyik napról a másikra. Mennyi bitcoint nyomtattak a nagy cégek kisegítésére? Megmondom egészen pontosan: egyet sem.

A bitcoin továbbra is függetlenül mozog a tőzsdéktől

Annak ellenére, hogy többek között Scott Melker kriptotanácsadó szerint vannak egybeesések- a kripto- és tőzsdepiacok továbbra is függetlenek egymástól.
A gazdasági káosz, amely a járvány enyhítésére szolgáló intézkedések miatt született a bitcoin és a tőzsdepiacok újabb elválását fogja okozni, azonban most hosszú távra.
Ha mindezeket észben tartjuk, akkor a jelenlegi helyzet ellenére több okunk is lehet arra, hogy bízzunk a vezető kriptopénz sikerében, és itt csak ötöt soroltunk fel.

Olvastad már? Egy technikai mutató szerint egy bika piac határán lehet a bitcoin

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!