Egy technikai mutató szerint egy bika piac határán lehet a bitcoin

-

A bitcoin értéke 2020-ban nem igazán jelzett bármilyen makrokilátást, a januári emelkedést és a februári optimizmust egy hatalmas összeomlás követte március 12-én, amelyet már „fekete csütörtök” néven emlegetnek.
Lehet, hogy egy technikai mutató azt sugallja, hogy a kriptopénz egy újabb bika piac határán állhat, de ahhoz, hogy ez beteljesüljön magasabb árfolyamra kell jutnunk az elmélet igazolásához.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Azonban egy technikai formáció megerősítheti ezt a bika lehetőséget: egy úgynevezett „tweezer bottom” rajzolódott ki, amely azt jelezheti, hogy a bitcoin értéke hamarosan növekedésnek indulhat.

Egy mutató szerint karnyújtásnyira van a bitcoin egy bika piactól

A bitcoin jelenleg konszolidációs fázisban van a 6000 dolláros régió teteje körül, a bikák pedig próbálják a 6600 dolláros támaszszint felett tartani a bitcoin értékét.
A bitcoin az elmúlt időszakban háromszor is lepattant a 7000 dolláros értékről, amely nem ad túl biztató képet.
A közeljövő bizonytalanságaitól eltekintve a makró kilátások továbbra is bizakodásra adnak okot, és egy mutató szerint, ha tovább növekedik az árfolyam azzal újabb bika piacba lépnénk.
A Glassnode blokkláncelemző cég nemrég betekintést nyújtott a rövid távú holderek NUPL-mutatójába, ez egy olyan grafikont mutat, mely szerint a jelenlegi mélypontok egybeesnek a hosszabb távú mélypontokkal.

„A rövid távú holder NUPL mutató már régóta megbízhatóan előrejelzi a bitcoinpiacok csúcsait (zöld zónák). Emellett, ha hosszabb távon a piros zóna felett vagyunk az általában bika piacot jelent. A jelenlegi áremeledkési irányzat megerősítést igényel ahhoz, hogy kimondható legyen a bika fordulat.”

Forrás: Glassnode
Ez az új technikai mutató a bikák javára billentheti a piacot?

Ez a mutató valóban azt mutatja, hogy a bitcoin ismét bika piacba léphet, de fontos, hogy a vásárlók összeálljanak és beindítsák a bitcoin árfolyamát, hogy beigazolódjon ez a lehetőség.
Egy Twitter-kereskedő felhívta a figyelmet rá, hogy a bitcoin egy „tweezer bottom” alakzatot rajzolt ki az egyórás grafikonon, amely azt jelzi, hogy áremekedésre számíthatunk.
Big Cheds szerint:

„Bitcoin: 1 órás grafikon – még korai lenne megmondani, de lehet, hogy egy tweezer bottom rajzolódik ki az alsó BB alatt.”

Ha ez a technikai alakzat elegendő rövid távú lendülettel jár, akkor még egy lépéssel közelebb kerülhet a bitcoin a bika piachoz, a rövid távú birtokosok NUPL mutatója szerint.

Olvastad már? Újabb kihívás előtt állnak a kriptopiacok

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!