Újabb kihívás előtt állnak a kriptopiacok

-

A központi bankok tartanak attól, hogy a stabilkoinok széles körű elterjedése miatt veszélybe kerülhet a globális pénzügyi rendszer.
Egyre szigorúbb intézkedésekkel próbálják szabályozni vagy egyenesen betiltani őket, így a kriptopiacok az eddigi legnagyobb kihívásukkal szembesülhetnek.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Pénzügyi Stabilitási Tanács (FSB) brutális javaslatokkal lépne fel a digitális eszközökkel szemben

Az FSB egy frissen kiadott dokumentumban leírta a stabilkoinok körüli aggodalmait a globális pénzügyi piacra tekintve. Mivel a stabilkoinok „javítják a pénzügyi szolgáltatások hatékonyságát” így veszélybe sodorhatják a status quo-t.
A széles körű elterjedés szerintük egy irányítás nélküli független pénzügyi rendszer születéséhez vezetne. Még akár a fiatpénzeket is leválthatja és „súlyosbítaná a bankok kiürülését.”
Egyes országok, mint Kína és Franciaország már régóta beszélnek a stabilkoinok lehetséges kockázatiról a pénzügyi stabilitásra nézve. A francia AMF a múlt héten azt javasolta az EU-nak, hogy egyedi szabályozásokat vezessen be a stabilkoinokra, melyek „veszélyt jelenthetnek” az unióra nézve.
Az FSH olyan javaslatokat közölt, melyek felérnek egy betiltással. Köztük olyanokkal, minthogy a helyi központi bankoknak kell felügyelnie, szabályoznia és irányítani a stabilkoinokat.
Emellett azt javasolják, hogy egy olyan kormányzási keretrendszert kell megalkotni, amellyel beazonosíthatók a tranzakciók és így minden stabilkoin átláthatóvá válik.
A javaslatok között az is szerepel, hogy a helyi hatóságok akár szükség szerint be is tilthatják a stabilkoinokat, köztük azokat, melyek olyan decentralizált hálózatokon futnak, mint az Ethereum.

Hatalmas csapás érheti a kriptopiacokat, ha betiltják a stabilkoinokat

A stabilkoinok betiltásába szörnyű még csak belegondolni is. Lényegében teljesen megszüntetné a teljes DeFi-mozgalmat és az olyan projekteket, mint a MakerDAO és a Compound. Még rosszabb, hogy az egész piac fizetésképtelenné válhat.
Az olyan stabilkoinok mint a tether és a trueUSD értékét az amerikai dollár biztosítja. Sok felhasználó számára a stabilkoinok a kriptokereskedés elengedhetetlen eszközei.
Erre a Binance a legjobb példa. Jelenleg ez az első számú tőzsde kereskedelmi forgalom alapján. Azonban a Binance csak olyan stabilkoinokat használ, mint a tether, a binance USD és a paxos dollár. Jelenleg több mint 1 milliárd dollárnyi tether csücsül a tőzsde oldalán.
Ez jó jel a kriptopiacok számára, ugyanis azt sugallja, hogy a kereskedők stabilkoinokat küldenek a tőzsdékre, hogy kriptopénzt vásároljanak. Úgy tűnik, hogy sok befektető vár a következő jó lehetőségre, hogy bitcoinra váltsa vagyonát, amely jelentős áremelkedéshez vezethet. Azonban mindez meghiúsulhat, ha az FSB javaslatai elterjednek.
Nem biztos, hogy a javaslatok valóban betiltást eredményeznek majd. Azonban arra kényszeríthetik a tőzsdéket és egyéb szolgáltatókat, hogy a bankokhoz hasonló szabályozásokat kövessenek. Ez nagyon sok projektet és céget akár csődbe is vihet.
Egy teljes betiltás, amivel az olyan óriások mint a tether elhagynák a piacokat a kereskedők teljes kivándorlásához vezetnének és olyan likviditási krízist okoznának, amivel még sosem szembesültek a kriptopiacok.

Olvastad már? A híres közgazdász, aki 30 évvel ezelőtt megjósolta a Bitcoint

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!