Kína szépen halad nemzeti kriptoprojektjével: kiszivárgott felvételek

-

Ha egy ideje követed a kriptopiacokat, akkor bizonyára már hallottál arról, hogy Kína régóta csomópontként szolgál a kriptoeszközök számára.

A bitcoin és egyéb kriptopénzek kereskedelme valóban tiltott vagy korlátozott az országban, ennek ellenére továbbra is aktívan részt vesznek a blokkláncszférában bányászási tevékenységükkel Hszi Csin-ping elnök egyéb próbálkozásai.
A tegnapi nap folyamán érkezett a hír, hogy Kína egyik legnagyobb bankja, az állami tulajdonban lévő Agricultural Bank of China elkezdte a nemzeti kriptoprojekt tesztelését.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Kína végre bemutatta nemzeti kriptoprojektjét

Kriptós körökben ismert tény, hogy a Kínai Jegybank, vagyis a Fed kínai megfelelője már egy ideje dolgozik saját kriptoprojektjén. A központi bank már évek óta olyan mérnököket keres, akik ezen a szakterületen jártasak.
A kínai kriptoközösség szerint azonban nemsokára megjelenhet az első verzió.
A kínai, blokklánccal foglalkozó BlockBeats oldal március 14-én közölt néhány képet az Agricultural Bank of China alkalmazásáról, a képek pedig terjedni kezdtek a kínai WeChat alkalmazáson keresztül.
A képeken az alkalmazás béta verziója szerepelhet, amely az Agricultural Bank of China logójával van ellátva.

A képeket nem fordították le teljesen, de a „DC” betűpáros több helyen is előfordul az alkalmazás kezdőlapján, amely Kína digitális jüan projektjének hivatalos nevét jelöli: Digital Currency Electronic Payment, vagyis DC/EP
Matthew Graham, a Sino Global Capital vezérigazgatója és a kriptoipar követője szerint az alkalmazást azok tölthetik le, akik szerepelnek a kormány fehér listáján. Graham hozzátette, hogy az alkalmazás jelenleg a kínai Szilícium-völgyben, vagyis Sencsen tartományban, Xiong’an, Csengtu és Szucsou városokban.
Egyesek megkérdőjelezik a projekt valóságát, mivel Kína állítólag azt már hónapok óta szeretné elindítani, és a Caijing decemberi cikkei alapján 2020 elején indult volna a projekt béta verziója. A koronavírus-járvány megjelenése azonban elhalaszthatta az indulást.

Peking is támogatja a blokkláncot

Lehet, hogy csupán a véletlen műve, de pont azon a napon amikor megjelentek a képek, a pekingi kormány felfedte, hogy megalkotott egy konzorciumot, melynek 15 tagja a blokkláncon dolgozik.
A kormány Ipari és Informatikai Minisztériumának értesítése szerint a tagok között olyan társaságokat találhatunk, mint a Kínai Jegybank, a Tencent és a Baidu, melyek nagyjából megfelelnek a kínai Facebooknak és Google-nek. (Megjegyzésképpen: a Tencent és a Baidu központi eleme lehet a DCEP kiadásának, mivel termékeik szinte minden kínai állampolgár eszközein megtalálható.)
A tanács azon fog dolgozni, hogy terveket és szabványokat alkossanak ahhoz, hogy Kínában tömegesen elterjedjen a blokklánc és a megosztott főkönyvi technológia.

Nem is lehetne jobb az időzítés

A Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS), vagyis a „központi bankok központi bankja” szerint a béta verzió nem is jöhetett volna jobbkor.
A BIS április 3-án kiadott egy közlönyt, melyben leírták, hogy a koronavírus miatt a világ egyre gyorsabban távolodik el a készpénztől, amely már jelenleg is folyamatban van az olyan digitális rendszerek által, mint a WeChat Pay (Kína) vagy a Google Pay (nyugati világ):

„Az ellenálló és központi bankok által üzemeltetett fizetési rendszerek, mint a központi bankok által kiadott digitális valuták (CBDC-k) gyorsan elterjedhetnek. A járvány miatt egyre nagyobb figyelmet kaphatnak a CBDC-k, amely megmutathatja a különböző fizetési rendszerek értékét és azt, hogy a fizetéseknek ellenállóknak kell lenniük különböző fenyegetésekkel szemben.”

Olvastad már? Megdőlhet-e a Bitcoin királysága? Trónbitorlók régen és most

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Hogyan befolyásolhatja az FTX az ETH jövőbeli ármozgásait?

Az Ethereum (ETH) nemrég átlépte a 3200 dolláros határt, optimizmust keltve a tulajdonosok körében. A kedvező lendület mögött azonban potenciális kihívások lappangtak, az adatok olyan érdekes...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 02.27.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) február 26-án 41%-ot emelkedett, és ezzel az árak átléptek egy kulcsfontosságú ellenállási szintet. Decemberben ez az ellenállás visszaverte a bikákat. Emellett 2023...

A legjobb Layer 2-es kriptovaluták amire a bálnák összpontosítanak

Vendégbejegyezés A Pantera Capital, egy vezető blokklánc befektetési cég erős kriptobika piacra számít a következő 18-24 hónapban. Ennek a jóslatnak köszönhetően kulcsfontosságú a Layer 2-es kriptovalutákra összpontosítani,...

Hamis tárcaprogramra figyelmeztetnek a kínaiak

A kínai digitális jüan kezelésére szolgáló tárca-applikcióból felkerült az internetre egy hamisított példány, és az áldozatok minden pénzüket elveszíthetik, ha ezt telepítik az eszközükre. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!