1 milliárdnyi Tether várakozik a Binance tőzsdén, és ez jó hír a kriptónak

-

Az elmúlt pár hónap során az USDT stablecoin kifejezetten fonos részévé vált a kriptoszférának. A kapitalizációja ugrásszerűen megnőtt, ahogy egyre jobban terjed, és mostanra az Ethereum hálózati forgalmának nagyobb részét teszi ki.

A növekedésnek köszönhetően, ahogy látható az USDT térnyerése, a jelek alapján egyértelműen mutatja a befektető számára a potenciális piaci trendeket.
Egy ilyen jelzés mostanában is feltűnt, a Binance kriptotőzsdén minden eddiginél nagyobb mennyiségben tartják a stablecoint.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

1 milliárd vár a partvonalon, hogy beszálljon a játékba

A kriptós befektetési alap, a The Spartan Group kutatási vezetője, Jason Choi által közölt adatok alapján láthatjuk, hogy tekintélyes, egy milliárd dollárnak megfelelő mennyiségű pénz várakozik, egyedül a Binance tőzsdén.
Ebbe pedig nincsen beleszámolva a több, a tőzsde által szintén támogatott stablecoin, mint amilyenek a Binance USD, a Paxos, és a hasonlók.
A február közepi állapothoz képest – amikor a bitcoin árfolyama 10500 volt, az USDT készlete pedig 100 millió – jelenleg tízszer annyi pénzt tartanak dollárban.
A növekedés nagyobb része a „fekete csütörtök” nevet kapó nap után következett be, mikor a bitcoin és a többi kriptó ára jelentőset zuhant.

Miért jó hír ez a kriptónak?

Ez a mérőszám ugyan viszonylag kevésbé elterjedtnek számít, mégis egy fontos dolgot megmutat nekünk: a kriptopénzek iránti igény egyre jobban növekszik.
Mivel pedig a befizetésekben nem látunk különösen kiugró tüskét, ez arra utal, hogy a nagy egyszeri befizetések helyett inkább lassan, de folyamatosan növekszik a betétállomány, mégpedig az egyéni befektetőknek köszönhetően.
Ennek pedig az az oka, hogy várják a kedvező vételi időpontot, mikor is átválthatják a dollárjaikat bitcoinra vagy más kriptóra.
Fontos tisztában lenni azzal is, hogy nem csak a Tether nőtt ekkorát, az elmúlt hetekben az összes stablecoin komoly mértékű tőkét vont be.
Nic Carter, a CoinMetrics-től rámutat arra is, hogy ezek az eszközök tulajdonképpen épp egy raliban vannak.

„2020 márciusában a stablecoinok összességében két milliárd dollárral növelték a kapitalizációjukat. Ebből 500 millió dollár az, amelyet nem a Tether, hanem a többiek húztak be.”

Ezzel a növekedéssel pedig a stablecoinok elérték a 8 milliárd dolláros összértéket, amely a teljes kriptopiac nagyjából 4,2%-a. Előbb-utóbb pedig eljön az idő, amikor a tulajdonosaik el fogják költeni ezt a pénzt bitcoinra, gyors, és komoly emelkedést okozva ezzel.
A Three Arrow Capital vezetője, Su Zhu azzal hasonlította össze ezt a helyzetet, mint amikor 2019 elején szintén nagyjából kétmilliárdnyi stablecoin tűnt fel a piacon.

„Nagyjából 2 milliárd dollár készpénz fekszik a kriptós befektetési alapoknál. Még két milliárd van stablecoinokban, és végül még kétmilliárd a tőzsdéken. Új pénz kell a rendszerbe, hogy elérjük a 10000 dollárt.”

Olvastad már? Michael Novogratz szerint „makró fegyver” lehet a bitcoinból

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Kifogyóban a kriptopiac a Bitcoinból? Mit kell tudni

A központi tőzsdékről február folyamán közel 50.000 Bitcoint (BTC) vontak ki, ami a világ legnagyobb kriptopénzének „megvásárolható" kínálatában meredek visszaesést okozott. A CryptoQuant adatainak felhasználásával elemezve,...

Új Solana-t keres? Tekintsd át ezt a kripto választékot

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piacán jelenleg jelentős fellendülés tapasztalható, amelyet a Solana (SOL) vezet, amely erős bikás mintát mutatott, meghaladta a 130 dolláros határt, és erőteljes piaci...

Az Ethereum ETF 2024-ben? A kíváló kripto ügyvéd pesszimista

Az Egyesült Államok felügyeleti hatósága, a SEC túl sok „politikai ellencsapást" kapott, miután a Bitcoin spot ETF-eket engedélyezték az Egyesült Államokban, mondja a tapasztalt jogi...

A Floki a következőkben különbözik a többi mémérmétől

A Floki (FLOKI) tokenek összértéke, amelyeket a platform négy hónapja futó staking programjában zároltak, 300 millió dollár fölé szökött, miután az elmúlt 24 órában parabolikusan...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!