Michael Novogratz szerint „makró fegyver” lehet a bitcoinból

-

Michael Novogratz milliárdos befektető és kockázatitőke-kezelő nem titkolja rajongását a bitcoin iránt. A legendás piaci szereplő előszeretettel hirdeti a bitcoin igéjét a CNBC-n vagy egyéb TV csatornákon.
Nem titok, hogy nagyon bízik a bitcoin hosszú távú sikerében, egyre inkább úgy hiszi, hogy a bitcoin egy „makró fegyver” lehet, amely megvédi a befektetőket a gazdasági válságoktól, melyeket a féktelen pénznyomtatás és eladósodás okoz az USA-ban és egyéb országokban.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A milliárdos bízik a bitcoinban és az aranyban, mint „kötött készletű pénzügyi eszközök”

Novogratz a Bloomberg TV-ben adott interjút, ahol elmondta, hogy jelenleg long pozícióban van az aranyon és a bitcoinon is mivel ezeknek a „véges számú eszközöknek” jelentősen megnövekedhet az értéke a kormányok gazdaságélénkítése miatt.
Álláspontját így magyarázta:

„A bitcoin és az arany esetén is long pozícióban vagyok. Egyre jobban pénzzé akarják tenni az adósságokat, így hosszú távon úgy hiszem, hogy ezek az eszközök sikeresek lehetnek.”

Az adósság pénzzé tehetőségével arra utalt, hogy a központi bankok egyre merészebb lépésekkel próbálják megelőzni gazdaságaik teljes csődjét.
Az USA esetében ezek tőkeinjekciókat jelentettek repoügyleteken, a lakosság közvetlen anyagi támogatását, nagy cégek és iparágak kisegítésén és egyéb pénzügypolitikai lépéseken keresztül.

Novogratz szerint az okospénzek bitcoint vásárolnak

A milliárdos szerint a bitcoin egy „makró fegyverré” kezd válni, ugyanis a kockázati alapok, nagy befektetők és az „okospénzek” egyéb verziói bevásárolnak a digitális eszközből annak reményében, hogy fékezzék a gazdasági válság hatását.

„Az elmúlt egy év során egy makró fegyverré és befektetési lehetőséggé vált. Kockázatitőke-alapok és olyan magas jövedelmű emberek is vásárolni kezdték, akik korábban sosem.”

Ez egybeesik azzal, hogy miért tart long pozíciókat az aranyra és a bitcoinra is. Novogratz egyúttal short pozíciókat nyit a tőzsdékkel és hitelekkel szemben, hosszú ideje óta először.

Olvastad már? Nem éri meg manapság kriptocsalónak lenni

Forrás: cryptoslate.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!