Nem éri meg manapság kriptocsalónak lenni

-

A kriptopénzeket használó csalók jövedelme csaknem harmadára csökkent a koronavírus okozta piaci összeomlás miatt, amely 7100 dollárról 4000 dollárig vitte a bitcoin értékét.
A Chainalysis elemzése szerint egy heti átlag alapján a csalók jövedelme január közepén még 800 000 dollár volt, ez viszont mára 300 000 dollárra csökkent.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A Chainalysis szerint a kriptocsalások napi forgalma 61%-ot esett március 13-a és 31-e között.

 
A cikk szerint a csalók veszteségeit nagyrészt az olyan befektetési átverések visszaesése okozta, mint a Ponzi-csalások, melyek a kriptoscamek többségét adják.
Bár a koronavírusnak nagy hatása volt ezekre a folyamatokra, a Chainalysis mindenesetre hozzátette, hogy egyes scammerek új narratívákat alkottak ebből.
A zsaroló és adathalász támadások száma növekedni kezdett, a csalók egészségügyi szervezeteknek adják ki magukat és adományokat várnak, vagy azzal fenyegetik az áldozatokat, hogy koronavírus-fertőzést kapnak, ha nem fizetnek.

Egyesek még az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) is kiadják magukat, hogy megtévesszék az áldozatokat, és azt hitessék el velük, hogy a WHO-szolidaritás alapját támogatják.
Ez azt eredményezte, hogy a csalóknak küldött tranzakciók száma április elejére éves csúcsra emelkedett. Jövedelmük persze ettől még csökkent, az árfolyam összeomlása miatt.
A cikk szerint:

„Úgy hisszük, hogy a csalók nagyjából ugyanannyi áldozattól kapnak utalásokat, csupán az utalások értéke csökkent.”

A kriptopénzek árfolyama azonban emelkedni kezdett. Ez azt jelenti, hogy a piac visszaállásával a csalók lehetnek a fő haszonélvezők, mivel csak növekedni fog a bevételük.

Olvastad már? Opciós kereskedés indult a Binance mobilappján

Forrás: cryptoglobe.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

A republikánus szenátorok szerint a CBDC-k „sértik a szabadságukat” – Miért?

Ted Cruz szenátor vezette republikánusok nemrégiben megosztották véleményüket a központi banki digitális valutákról (CBDC). A fiat valuták e digitális formáit, amelyeket számos ország, köztük az Egyesült...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!