Egy újabb csapástól tarthatnak az amerikai bitcoin bányászok

-

Voltak idők amikor még a legkisebb hobbibányászok is profitot termeltek. A csökkenő árfolyamok, a felszerelés, valamint az áramköltségek miatt azonban ezek a napok már a múlté.
Az amerikai bányászok mégis egy újabb csapástól tartanak: mégpedig attól, hogy Washington államban továbbra is emelt áramszolgáltatási díjakkal kell számolniuk.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A washingtoni kriptobányászok „fejlődő ipari” árakat fizetnek

A probléma 2017-ben indult. A washingtoni Grant megye szerint 2017 nyarán sok kriptobányász kapcsolódott rá a hálózatra az alacsony költségek miatt.
A Law360 erről így nyilatkozott:

A körzet szerint a kirptobányászok 2017-ben 1500 megawattnyi áramfogyasztást generáltak, amely több mint duplája a körzet átlagos, 600 megawattos fogyasztásának.

A körzet úgy találta, hogy a hirtelen megnőtt fogyasztással szemben csak úgy tudja megőrizni a már meglévő ügyfelek megbízhatóságba vetett bizalmát, ha bizonyos fogyasztóknak úgynevezett „fejlődő ipar” díjakat szab ki.
Azok az iparágak tartoznak ebbe a kategóriába melyek jelentős kockázatokkal járnak a szabályozások, a vállalkozás fenntarthatósága vagy a jelentős áramigény miatt:

„A kiértékelés akkor kezdődne, ha egy vállalkozás áramigénye meghaladja a már jelen lévő lakossági és ipari fogyasztás 5 %-át.”

Grant megye a kriptobányászok terén is fenntartja ezt, mivel azok mind jelentős kockázatokkal járnak. A kereslet hirtelen megemelkedése költségekbe hajszolta a körzetet, mivel további szolgáltatóktól kellett energiát vásárolniuk, hogy működőképesek maradjanak.
Azonban, ha ez a kereslet hirtelen megszűnik, akkor a körzetnek továbbra is áramot kell vásárolnia a megfelelő ügyfélkör nélkül.

Így a körzetnek veszteséggel kellett értékesítenie ezt a többletet, amely a többi ügyfelet terhelheti.

Ez vezetett ahhoz, hogy a kriptobányászok a „fejlődő iparok” besorolás alá kerültek.
 

A bíróság elutasította a bányászok panaszát

2018. december 19-én a Grant megyei bányászok panaszt emeltek a bíróságon, szövetségi és állami szinten is. A felperesek szerint a megye eltúlozta a 2017-es számokat és nem mérte fel megfelelően, hogy mekkora lehet kereslet a villamosenergia iránt.
A bányászok kilenc vádpontot indítottak, köztük azt állították, hogy a megye megszegte az USA függetlenségi nyilatkozatának kereskedelemre vonatkozó alaptörvényeit egy ilyen „megkülönböztető” kategóriával.
Azonban nem jártak sikerrel. Április 10-én Washington állam szövetségi bírósága döntött, majd válaszolt a bányászoknak.
A felperes vádpontjainak nagy részét visszautasították, és azt mondták, hogy az áramdíjak ügye egy törvényhozói és nem bírói kérdés, így az eljárást leállították.

A körzet tanácsa megszabhatja az árfolyamokat, a felperesnek pedig nem sikerült bemutatnia, hogy Washington állam törvényei alapján bármilyen kártérítést érdemelne igazságtalan költségmegszabások miatt.

Hátrányba kerülhetnek az amerikai bányászok

Két nappal a bitcoin cash feleződése után a kriptopénz bányászainak ott kellett hagyniuk a hálózatot, mivel az már nem hozott pénzt, így inkább a bitcoinra váltottak.
A bitcoin feleződéséig már csak egy hónapot kell várni, és a legtöbb bányászüzem – legalább átmenetileg – kiszorulhat a piacról. Azok, akik modern gépekkel és olcsó árammal dolgoznak, túlélhetik.
Az amerikai bányászok a kínai bányászokkal versengenek, akikkel így hátrányba kerülhetnek a magas költségek miatt.
A blokklánc-technológia az energiaszektorban egyre jobban növekedésnek indult, így ez a Washington állami bírói döntés precedenst jelenthet a többi államban is, amely az egész országban megnehezítheti majd a bányászást.

Olvastad már? Elég lehet egyetlen bitcoin, hogy nyugdíjba menjünk?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

A Bitcoin (BTC) ára már márciusban elérheti a 63.000 dollárt

A Matrixport, egy vezető digitális eszközökkel kapcsolatos pénzügyi szolgáltatási platform egy merész új jelentésében azt prognosztizálta, hogy a Bitcoin (BTC) már 2024 márciusában elérheti a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!