Elég lehet egyetlen bitcoin, hogy nyugdíjba menjünk?

-

Egyre több elemző próbálja arra sürgetni a fiatalokat, hogy használják ki a jelenlegi árfolyamokat és kezdjenek bitcoinba fektetni nyugdíj céljával.
Ez az ötlet nem újdonság, a jelenlegi pénzügyi helyzet miatt mégis egyre vonzóbbá válhat. Egy elemző legalábbis úgy gonodlja hogy már egyetlen bitcoin is jobb megtérülést hozhat, mint a hagyományos megtakarítások.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Sorsdöntő lehet az infláció

Az elmúlt 40 év során a nyugdíjak egyre jobban átalakultak a kötött programoktól, mint a havi fix befizetések, az Egyesült Államokban pedig egyre népszerűbbek lettek az olyan programok, mint a 401(k), amelyben a befizetés összege az adóbevallás mértékétől változhat.
Ennek az átalakulásnak a sikeressége egyelőre vitatott, de mára több millió ember használja ezt megtakarításként vagy akár, mint teljes nyugdíjtervezet.
Azoknak, akik megfelelő háttérrel rendelkeznek ez eddig jól működött. Azonban a több évtizednyi alacsony infláció és a rövidebb recessziók mind szerepet játszottak ebben. Ha a jelenlegi globális pénzügyi válság az infláció emelkedésével jár, akkor a nyugdíjasok bajba kerülhetnek.
A foglalkoztatottakra azonban jelentős hatással lehet az olyan fiat pénzek mint a dollár és az euró hosszú távú elértéktelenedése.
Több évnyi befektetés válhat köddé, ahogy a tartalékaik értéke csökken.
Egy Davincij15 névre hallgató elemző nemrég a következőt írta a Twitteren:


Lényegében elismeri, hogy érdemes minél előbb félretenni, de hozzátette, hogy mindhiába a megtakarítás, ha az infláció közbelép – elég csak belegondolni abba, 10 000 forinton pár éve még mennyi mindent lehetett vásárolni. Nem meglepő, hogy a bitcoint ajánlja, mint lehetséges menedék.

A bitcoin a nyugdíjportfóliók részévé válhat

Sok szó esett már a bitcoinról, mint lehetséges menedékről a gazdaság összeomlása esetén is.
Ez az ötlet hosszabb távon egyre valószínűbbé válhat. Ismert tény, hogy a kriptopénzek a fiatalabb korosztályban népszerűbbek és a 35 év alatti munkaerő egyre jelentősebb része kezdi hozzáadni a blokklánceszközöket a nyugdíjportfóliójához.
Ennek az irányzatnak az alapja az a hit, miszerint a kriptopénzek idővel messze felülmúlhatják a hagyományos befektetések hozamait.
Ezek a fiatal befektetők azt a döntést hozták, hogy megvédik megtakarításaikat az inflációtól és a gazdasági válságoktól.
Más szóval a kriptopénzek az aranyhoz és a kincstári kötvényekhez hasonlóan lassan részesei lehetnek egy megfelelően kezelt portfóliónak.
Kétség sem fér hozzá, hogy a bitcoin és az egyéb kriptopénzek már a globális pénzügyek részeseivé váltak. A jelenlegi események pedig csak egyre több legitimitást adnak ennek az új vagyoni osztálynak.

Olvastad már? A bitcoin akár 6000 dollár alá is benézhet, ha rosszul zárja a hetet

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért lesz beleszólása az intézményeknek a BTC jövőjébe?

A CryptoQuant adatai szerint február eleje óta megugrott az 1000 és 10.000 Bitcoint (BTC) tartalmazó Unspent Transaction Outputs (UTXOs) száma. A BTC UTXO egy olyan mérőszám,...

A legjobb kriptók, amit a Bitcoin feleződése előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A Bitcoin feleződésének közeledtével, amely várhatóan 2024 áprilisában bekövetkező jelentős esemény, a kriptopiac reflektorfénybe került, és a befektetők élénken figyelik a lehetséges elmozdulásokat, amelyek történelmileg...

Polygon (MATIC) technikai elemzés 02.22.

Prémium Polygon (MATIC) A Polygon Foundation szerződése szerdán az utolsó 273 millió MATIC tokent is kiosztotta, ezzel véget ért a vesting időszak. Ez a fejlődés azt jelenti, hogy...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.22.

Prémium Ripple (XRP) Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletet (SEC) bírálták a Ripple és egy kriptotőzsde ellen indított per miatt, a LEJILEX a Crypto Freedom Alliance of Texas...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!