Érzelmi terror: először letilt, majd eljátssza a jó tündért a Youtube

-

Miután a Youtube felfüggesztette, majd végül visszaállította a Crypto Crow csatornát, Jason Appleton tulajdonos elmagyarázta azokat az eseményeket, amelyekre a Youtube máig nem adott magyarázatokat.

„A helyzet idegőrlő volt, őszintén” – mondta Appleton egy, a Cointelegraphhoz eljuttatott április 10-ei e-mailben. „Egy érzelmi hullámvasút.”

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Gyorsan fordult a kocka

Az elmúlt néhány hónapban számos, kriptóval kapcsolatos neves Youtube-csatornára mértek csapást: bannolták őket majd végül visszaállították azokat.

Appleton Youtube-csatornája április 8-án zárta be kaput, majd egy napra rá már helyreállt – osztotta meg Twitter-bejegyzéseiben akkor.

„Semmilyen magyarázatot nem adtak” – árulta el a Youtube-er a Cointelegraphnak. „Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy az összes megjelölt videót […] visszaállították, […], amiért hálás vagyok.”

Nehéz tapasztalat

Appleton korábban a jelzálog területén mozgott, Youtube-csatornájára pedig úgy tekint, mint egy sikeres megérkezésre.

Új karrierként tekintett élete ezen fejezetére, ezért is tartotta sokkolónak, amikor észrevette, hogy „az elmúlt 3 év összes munkáját mindenféle magyarázat nélkül törölték” – mondta az esettel kapcsolatban.

„Mindenesetre azt kell mondanom, hogy megértem a Youtube helyzetét” – mondta, utalva ezzel arra, hogy a platformnak küzdenie kell a Google-nek kedvezőtlen tartalmak ellen.

„Ez csak egy rendszer, amellyel könnyen vissza lehet érni, és mint olyat, használják is” – mondta, majd hozzátette:

„Tartalomszolgáltatóként akár szívesen fizetnék havi prémiumot is, ha lenne valaki a Youtube-nál, akit közvetlenül fel tudok hívni, ha bármikor ilyen problémára kerül sor. Ezzel megszabadulnék attól a frusztrációtól és aggodalmaskodástól, amely abból származik, hogy a karrierem hirtelen vékony jégre kerül […]. Ez a legnagyobb kihívás.”

A Youtube elérhető ügyfélszolgálata egyébként nem képes az ilyen szituációk helyrehozására – tette hozzá Appleton. „Ez nekik is egyre nagyobb gond, és biztos vagyok benne, hogy nem könnyű mindkét oldalt kielégíteni.”

A videómegosztó cenzúrája miatt számos tartalomgyártó váltott át saját, vagy olyan konkurens oldalakra. Ilyen például a Bitchute, a D-Live, a Vimeo, vagy a Peertube.

A Youtube-nak természetesen nem ez az első ilyen húzása. Épp egy hónappal ezelőtt számoltunk be Ivan on Tech programozó esetéről, aki szintén hasonlóan járt a videómegosztón található csatornájával.

Olvastad már? A bányászok a több blokkjutalom miatt tornázzák felfelé a hashrátát még a felezés előtt?

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép estétek!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Ripple (XRP) technikai elemzés 02.27.

Prémium Ripple (XRP) Az XRP árfolyamát a Ripple fejlődése és a SEC kontra Ripple per aktualitásai befolyásolják. Az altcoin a 0,56 dolláros szint fölé emelkedett, mivel az XRPLedger...

Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az...

Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!