Számottevő mértékben emelkedett a hashráta a Bitcoin hálózatán. A bányászok szemlátomást annyi coinhoz akarnak hozzájutni a májusi felezés előtt, amennyihez csak tudnak.

A bányászatot a profit vezérli

Nem meglepő módon a múlt havi durva esés a bitcoin árában ugyanakkora csökkenéshez vezetett a bányászati aktivitásban.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A régebbi, kevésbé hatékony bányagépek egyszerűen nem érték el a profitos termelés szintjét. Most viszont, hogy az árak magukhoz tértek, a bányászok újra hadrendbe állították ezeket a készülékeket is.

Jelenleg nagyon is érdemes a régebbi gépeket is beindítani. Az időszakos volatilitástól eltekintve a március közepi árfolyamról a bitcoin 40%-ot emelkedett már.

A hashráta viszont csak 12,5%-ot. Nem meglep, hogy a bányászok igyekeznek kihasználni ezt, és nagyobb profitot elérni.

A hashráta emelkedése nem kerülte el az elemzők figyelmét sem. Ezt egy általános visszajelzésnek értékelik a bitcoin, mint befektetés, illetve az elterjedtség tekintetében.

PlanB, az ismert elemző így fogalmazza ezt meg:

Emellett az elmúlt pár napban a Bitcoin Cash és a Bitcoin SV is megélte az első feleződését. Várható módon mindkettő esetében meredeken zuhan a hashráta. A bitcoin ugyanolyan ASIC gépekkel bányászható, így most több korábbi BCH és BSV bányász hálózatot váltott.

Igazság szerint a bányászok között már régóta szokás, hogy a bitcoin, és a többi, szintén SHA-256 algoritmust használó kriptopénz között ugrálnak, attól függően, éppen melyiken érhető el a legnagyobb nyereség.

Nagy a valószínűsége, hogy a BTC felezés után ezen bányászok egy része vissza fog térni az altcoinokhoz.

Egyre nagyobb az érdeklődés a felezés iránt

Okunk van úgy gondolni, hogy a felezés közeledtével a hashráta még tovább emelkedik, ahogy a bányászok annyi coint igyekeznek megszerezni, amennyit csak tudnak.

Nem kétséges, hogy sok „alvó” gépet is visszaállítottak a sorba, még ha jelen pillanatban veszteségesen működnek is, a bizalom megvan a piaci felfutásban.

Ahogy a felezés közeledik, az elemzők egyre többet találgatnak, hogy vajon hogyan fog hatni az árfolyamra, ez pedig még tovább növeli az általános érdeklődést.

A felezésre történő Google keresések száma folyamatosan növekszik, és várhatóan ez így lesz a következő pár hétben is. A teljes Bitcoin hálózat aktivitása is egyre nagyobb, ez is arra utal, hogy a befektetők is most, viszonylag alacsony árfolyamon vásárolnak.

A bányászati aktivitás, mint mérőszám, a hálózat erejét is megmutatja, valamint, hogy úgy működik, ahogyan megtervezték.

Az biztos, hogy a következő hetek mozgalmasak lesznek, és a hosszú távú kilátások még inkább növekedésre utalnak.

Olvastad már? Jelenleg nagyon olcsó lenne egy 51%-os támadás a bitcoin cash ellen

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂