Jelenleg nagyon olcsó lenne egy 51%-os támadás a bitcoin cash ellen

-

A Crypto 51 oldal szerint jelenleg sokkal olcsóbb egy 51%-os támadás a proof of work (PoW) koinok ellen, mint gondolnánk.
Egy bitcoin cash elleni támadás óránként csupán 9130 dollárba kerülne. Ebben nincsenek benne a blokkjutalmak, melyek akár „80 %-kal csökkenthetik a támadás költségeit.”

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Aggasztóan olcsó lenne egy 51%-os támadás a bitcoin cash ellen

A Crypto 51 összeszedte, hogy mennyibe kerülne egy támadás az olyan PoW-koinok ellen, mint a bitcoin, az ether, a litecoin, a bitcoin cash stb… Jelenleg aggasztóan könnyen megvalósítható lenne egy támadás a bitcoin cash hálózata ellen.


Mióta az oldal közölte az adatokat a bitcoin cash elleni támadás költsége 9000 dollár felé emelkedett, ez a szám azonban továbbra is aggasztó. Az oldal jól szemlélteti, hogy milyen jelentős kockázatokkal rendelkeznek a PoW-koinok.
A dash hálózata elleni támadás csupán 2423 dollárba kerülne óránként, míg az olyan kisebb hálózatok mint a LBRY, 36 dolláros óránkénti költséggel megtámadható lenne.
A Crypto 51 elmagyarázta, hogyan gyűjtötték össze az adatokat:

A hashráta a What to Mine, a koinok értéke a CoinMarketCap, a költségek pedig a NiceHash oldaláról származnak. Adatainkat leellenőrizzük, hogy pontosak legyenek, de arra kérünk mindenkit, hogy tudassa velünk, ha tévedtünk, és megpróbáljuk kijavítani.

Az oldal célja elmondásuk alapján nem az, hogy ösztönözzék az 51%-os támadásokat, csak megpróbálják felhívni a figyelmet a kockázatokra:

És az, hogy az emberek beszéljenek a problémáról és a lehetséges megoldásokról.

Az oldal elmondása szerint a legtöbb nagy kriptopénz elegendő bányászkapacitással bír, így nagyon drága lenne megtámadni őket.
És mi a helyzet a bitcoinnal? Nos egy támadás költsége sokkal alacsonyabb, mint gondolnánk, mindössze 555 948 dollár. Tehát ha egy gazdag magánszemély vagy kormány a fejébe venné, hogy pár órára megtámadná a hálózatot, akkor lehetősége lenne rá.

A feleződés utáni hashrátzuhanás

Meglepőek lehetnek ezek az összegek, különösen, hogy a bitcoin feleződése májusra esedékes, és ezt követően jelentős zuhanásra számíthatunk a hashráta tekintetében, mivel több bányász is kieshet.
A bitcoin cash hashrátája 73%-ot esett az elmúlt két nap során, talán itt a vége Roger Ver bitcoinja számára?
A BSV szintén veszélyben lehet, csupán 9945 dollár lenne óránként egy támadás ellene, és épp most esett át feleződésén.


Reméljük, hogy a feleződés pozitív hatással lesz a bitcoin számára és a vezető kriptopénz nem követi a láncelágazott bitcoinhálózatok sorsát.

Olvastad már? A csillagok állása a kriptopénzeknek is kedvezhet

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Az elemzők szerint a legjobb kriptok a piaci csökkenése ellenére

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg egy összetett környezetben navigál, mivel a befektetők és a piaci szereplők várják a közelgő Bitcoin Halving eseményt, amely várhatóan 2024. április 22-én,...

A Bitcoin 150.000 dollárig 2024-ben? Miért mondja a vezető ezt az árjóslatot?

A Bitcoin küzd a visszautasítás után, amely azt követően következett be, hogy az árfolyam 53.000 dollárt tesztelt az árfolyamgrafikonon. Az árfolyam február 20-án 51.774 dollárról néhány...

Digitális aranyláz: Hogyan alakítja át a kriptovaluta a sportfogadási piacot?

Vendégbejegyzés A kriptovaluta, amely egykor még csak egyszerű érdeklődést kapott a technológia rajongóitól, ma már rengeteg különböző iparágban, köztük a sportfogadásban is előszeretettel alkalmazzák. Ez a...

Az Ethereum Alapítvány fontos bejelentést tesz közzé

Az Ethereum Alapítvány kulcsfontosságú bejelentést tett, amely inspirálni fogja a kutatást és fejlesztést a Zero-Knowledge proof-ok és a ZK L2 szabványok területén. A ZK finanszírozás első...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!