A Binance tagadja a vagyonelkobzási vádakat

-

A Binance reagált a vádakra, miszerint több százezer dollárnyi kriptopénzt foglalt le egy felhasználótól. A váltó szerint a vádak hamisak.

A Binance együttműködött a koreai bűnüldözési szervekkel

Szerdán a Bitcoinist írt arról, hogy a Binance-t, egy ukrán felhasználótól történt közel 860 000 dollárnyi kriptopénz lefoglalásával vádolják. Csütörtökön a tőzsde megosztotta a saját szemszögükből osztotta meg a történetet.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Beismerték, hogy blokkolták a felhasználót, de csak azután, hogy a dél-koreai kormány vizsgálatot indított a felhasználó ellen.
A Binance szerint egy koreai kriptoprojekt 3995 ethert bukott 2018. november 8-án, miután egy listázási csalás áldozatává vált. A projekt vezetői jelentették az incidenst a helyi rendőrségen.
A koreai bűnüldözési szervek találtak egy gyanúsítottat, akinek nem tudták megerősíteni a személyazonosságát, ennél a pontnál azonban még nem az érintett Binance-felhasználóról van szó.
A gyanúsított valahogy hozzáférést szerzett a projekt belső e-mailjeihez és megtudta, hogy a token listázni szeretné magát több tőzsdén is, köztük a Binance-en is.
Ezt követően pszichológiai manipulációt alkalmazott: a Binance-nek adta ki magát a token listázását ígérve egy bizonyos listázási költség ellenében. Az áldozat nagyjából 10 milliárd koreai von értékben utalt ethert, melynek értéke több mint 8,2 millió dollár volt akkor.
A dél-koreai rendőrség úgy találta, hogy egy Binance-felhasználó kapta meg „az ellopott összeg jelentős részét.” A kriptotőzsde B.K. néven beszél az említett felhasználóról.
2019. január 18-án a koreai rendőrség arra kérte a Binance-t, hogy utalja el az ellopott vagyont B.K. számlájáról az áldozat számára: a cég ezt meg is tette. A tőzsde még B.K.-t is tájékoztatta a koreai rendőrség kéréséről, valamint arról, hogy lépjen kapcsolatba a helyi bűnüldözési szervekkel.

Az ukrán rendőrség is beszállt

Áprilisban az ukrán rendőrség is kapcsolatba lépett a Binance-szel, a felhasználó részéről. A cég elmagyarázta az incidenst, lévén pedig, hogy a rendőrség nem kért további segítséget, azt hitték, hogy elégedettek voltak a magyarázattal.
A Binance képeket is közölt arról, hogy milyen megbeszélések zajlottak a koreai bűnüldözési szervekkel.
A kriptováltó kiemelte, hogy világszerte szorosan együttműködnek a bűnüldözőkkel, és további dokumentációval tudják bizonyítani, hogy „küzdenek a csalásokkal és igazságot próbálnak tenni ezekben az ügyekben.”

A Binance figyelmeztetett, hogy jogi eljárást indítanak azok ellen akik „szándékosan próbálják rongálni a cég hírnevét féligazságokkal vagy félreértelmezésekkel.”

Olvastad már? A texasi törvényhozók lecsaptak az Ultra Mining bitcoinbányászcégre

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt. A Bitcoin egy ideje már...

A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet. A CoinMarketCap szerint a...

A legjobb kriptók, amiket az altcoin szezon előtt meg kell vásárolni

Vendégbejegyzés A digitális eszközökre összpontosító befektetési cég, a Pantera Capital virágzó kriptobika piacot jósol a következő 18-24 hónapban. Ez a bikás előrejelzés megteremti a feltételeket azon befektetők...

A Solana, és a Cardano állapotának értékelése, a Meme Moguls a figyelem központjában

Vendégbejegyzés Anatoly Yakovenko, a Solana (SOL) alapítója nemrég egy játékos tweet-tel keltett érdeklődést a kriptoközösségben, amelyben Satoshi Nakamoto-ot, a Bitcoin rejtélyes alkotóját említette. Ugyanakkor nyilvánosságra hoztak 120...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!