Egyre több a BTC-bálna – tudnak valamit, amit mi nem?

-

A Bitcoin-feleződés már a küszöbön, és egyre gyorsabban közeledik. A BTC-t birtokló nagyhalak száma továbbra is növekszik, akárcsak az a 2016-os feleződés előtt is történt.
Kétéves rekordon van az olyan entitások száma, akik legalább 1000 bitcoint tárolnak tárcájukban. Talán tudnak valamit, amit mi nem?

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Feleződés előtti felhalmozás?

A Bitcoin blokkjutalmának feleződése az idei év legvártabb eseménye a kriptoközösségben. A halving a jelenlegi 12,5 BTC-s blokkjutalmat 6,25 BTC-re csökkenti.
A tervek szerint a 630 000. blokk után már ez a szabály lép érvényben, amely a legfrissebb számítások szerint május 13-a hajnalán esedékes.
A kriptopénzeket követő egy népszerű forrás, a Glassnode Insights információi szerint a BTC-bálnák egy újabb felhalmozásra használják ki az eseményt.
Az 1000 bitcoinnyi vagyonnál gazdagabak száma kétéves maximumon van. Jelenleg nagyjából 1840 ilyen cím létezik.

Forrás: glassnode

Érdekes, hogy valami hasonló játszódott le 2016-ban is, az akkori feleződés előtt. Ahogy a fenti grafikonból is látszik, az akkori év nagyjából 1700 nagyhal jelenlétével kezdődött.
A feleződés előtt pár hónappal az ilyenfajta címek száma 2000 környékére növekedett. Szintén fontos megjegyezni, hogy a halving befejezése után fokozatos csökkenés kezdődött.
Lehetséges, hogy ez a konkrét időszak – az összes feleződés előtt – megfelelő idő a BTC felhalmozására. Ugyanez igaz ma is, a koronavírus-járvány sújtotta világpiacok bizonytalan helyzete ellenére is.

Tudhatnak valamit a bálnák?

Az arról szóló beszélgetések, hogy mi történik a bitcoin árfolyamával a feleződés után, a kriptoközösség legnépszerűbb témái közé tartozik. Az előrejelzések különfélék: a nagy zuhanástól a történelmi maximumokig (vagyis a 20 000 dollár megugrásáaig) mindneről szó esett már.
Ezek az adatok azonban felvetik azt a kérdést, hogy vajon a nagyhalak miért teszik mindazt, amit. Talán a múltbéli adatokra támaszkodnak, és az árfolyam növekedésére számítanak?
A 2016-os feleződés után a bitcoin lassú futamba kezdett, majd 2017 végén már a 20 000 dollárt közelítette. Érdekes, hogy időbelileg nézve ugyanakkor nagy csökkenés történt a BTC-nagyhalak számában. Ez pedig újra felveti a kérdést: mi fog történni a feleződés után?
Nos, nekünk sejtésünk sincs. Arról viszont, hogy az utolsó feleződés után milyen kilátásaink vannak, ebben a cikkünkben írtunk részletesebben.

Olvastad már? A bitcoin rosszul reagált a Fed lépésére, “szopórali” vár a kriptopénzre

Forrás: kryptomagazin.sk
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezrek tolonganak az ingyen kriptóért

A Solana lánc egy újabb nyerő mém érmét készített a kriptó befektetőknek. A SMOG sárkányos érme lángnyelvei olyan messzire érnek, hogy már több ezernyi harcos...

A Bitcoin bálnák követése egyáltalán kifizetődő?

Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) ára magasabb szintre emelkedett, az új adatok azt sugallják, hogy a bálnák nem a legkedvezőbb ügyleteket biztosították a Bitcoinjaikért. A...

A Polygon (MATIC) végre 1 dollárt ér, de ezek az altcoinok 10 dollárra ugorhatnak

Vendégbejegyzés A Polygon (MATIC) a 2021-es figyelemre méltó növekedésről mint top Layer 2 skálázási megoldásról áttért, és késedelemmel szembesült a tranzakciós sebesség és a költségek javítását...

Az Ethereum eladással szembesülhet, ha eléri ezt az ártartományt

Az Ethereum (ETH) legutóbbi, 3000 dolláros ársávba való emelkedését követően a nyereséges kereskedők száma megnőtt, majd csökkent. Mivel most az árfolyam e tartomány alá esett, fennáll...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!