BitMEX ügyvezető: arany és bitcoin. All in!

-

Arthur Hayes, a BitMEX alapítója és ügyvezetője provokatív és elgondolkodtató blogposztot írt. A koronavírus világgazdaságra gyakorolt hatásairól beszélt, és úgy véli, már semmi sem fog visszatérni a régi kerékvágásba.
„Az USD korának vége. Ideje újrahuzalozni a gondolkodásunkat.” Az aranyra és a bitcoinra szavaz, nekünk vajon mire kellene gondolnunk?

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Sötét jövőkép

Ezt a bejegyzést mindenképpen érdemes elolvasnunk Haye tollából, ha nem is szimpatikus nekünk a karizmája.
Tulajdonképpen egy rövid és tömör összefoglalása a The Bitcoin Standard című könyvnek, színesebb szavak használatával. Néhány vészjósló előrejelzést is megoszt a koronavírus utáni világról. Egyik sem túl kellemes.
Hayes szerint az USD teljesen össze fog omlani. Ahogy elmondja, egyedül az USA gazdasága elég nagy ahhoz, hogy képes legyen annyi pénzt a piacra önteni, amellyel fenntartható a gazdaság működése, amennyi elég ahhoz, hogy a nép továbbra is bízzon a rendszerben.
Ezután viszont említésre kerül, hogy mi történik, ha túl sok pénzt hoznak létre. Jön az infláció.

„Az összes nyersanyag ára dollárban van nyilvántartva. Ha te túl sok pénzt hozol létre, hogy az állami költekezés folytatható legyen, a valutád bedől, az infláció pedig elszabadul. A nép az utcára fog vonulni, és jobban teszed, ha akkor nem egy süti fölött ülsz.”

Hayes szerint nagyjából így fog kinézni a következő tíz év. Elég lehangoló kép.

„Nem tudom, hogyan és mikor fog megtörténni, de az USD bedőlése megroppantja a világgazdaságot, és ki fogja kényszeríteni az újraindítást. Az igazi kérdés az, hogy hogyan fog kinézni, ami utána jön.”

Arany és bitcoin, all in!

A globális pénzügyi lefagyás a bitcoin felé fogja lökni az ingát. A bitcoin pedig „a legkeményebb létező digitális pénz, ennél jobb nem is tudna lenni”.
Az viszont nem egyértelmű szerinte, hogy a szélesebb tömegek mikor fognak áttérni a használatára. Az sem kizárt, hogy a közeljövőben lesz még nagyobb zuhanás is.

„Újratesztelhetjük a háromezret? Bizony ám. Minden eszközosztályban ott van még a bukás lehetősége. Amilyen durva volt az első negyedéves zuhanás az árfolyamokban, mostanra már látszik, a régi rendszer közel 100 évnyi egyensúlytalanságát kell ledolgozni.”

Olvastad már? Mi történik, miután kibányásszák a 21 milliomodik bitcoint is?

Forrás: bitcoinist.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin bálnák segítettek a BTC-nek átlépni a 60.000 dollárt?

A Bitcoin (BTC) az elmúlt hetekben következetesen felfelé ívelő pályán volt, ami spekulációkat váltott ki az intézményi érdeklődés fenntarthatóságáról és annak lehetőségéről, hogy a BTC-t...

Melyik coint kell megvenni, hogy milliomossá váljon ezen a bikafutamon

Vendégbejegyzés A felgyorsuló kriptopiaci lendület a közelmúltban 60.000 dolláros csúcs felé vitte a Bitcoint, ami intenzív piaci spekulációkat váltott ki. Ilyen bika futások közepette a megfelelő digitális...

Anthony Scaramucci elmélete az Bitcoinról

A Bitcoin (BTC) feleződése körüli növekvő várakozás közepette befektetői jóslatok készülnek. A legújabb Anthony Scaramucci-tól, a SkyBridge Capital alapítójától származik. A CNBC TV-nek nyilatkozva Scaramucci kiemelte...

Ez az altcoin áttörte a fő trendvonalat: Megmenekül a medvecsapdából?

A bika futás úgy tűnik, hogy hivatalosan is elkezdődött, mivel a Bitcoin árfolyama belép az ATH előtti utolsó ellenállási zónába. Mindeközben az altcoin rally még...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!